Mats Nilsson, L

Frigörelse

Ser i dag att alliansen i regionen lägger fram förslag om att halvera ”kulturdelen”, alltså det som ska gå till utsmyckning i samband med byggnadsarbeten.
Det här är ett dåligt förslag. Det ligger i linje med den kulturfientlighet som högern, alltså M, har gett uttryck för på senare tid i både regionen och i Umeå.
Jag gör inte anspråk på att var särskilt kulturell i gängse mening. Det är inte mycket av de mer avancerade kulturyttringar som man begriper sig på. Men så mycket vet jag att lika litet som man lever av bröd allenast, lika litet botas man enbart av mediciner och/eller andra sjukvårdsåtgärder. Att inte ha enbart vita sjukhusväggar att titta på, är välgörande.
Hursomhelst är det den här sortens politik som talar för att det ’är dags att frigöra oss från den höger som är i full färd med att rutscha ner i Åkessons svartbruna träsk. Vi har underordnat oss M länge nog. Fortsätter vi med det, är det ett betydligt större risktagande än det budgetsamarbete med regeringen vi nu är inne i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.