Mats Nilsson, L

Naturkrafter

Ägnade dagen åt att förflytta resultatet av snöovädret. Först gällde det att skotta sig ut så att man kom åt att ta bort snön från vägen till huset. Sedan var det dags för det verkliga kraftprovet, att se till att uterumstaket befriades från tyngden av ett antal kubikmeter av kung Bores vitvara. Det tog på, men nu känner man sig lugn. Ingen fara på taket längre.
 
Det är i sådana här lägen man inser hur starka naturens krafter är. Trots allehanda hjälpmedel och maskiner, går mycket i stå. Inte minst trafiken.
 
Samtidigt som jag arbetade med det här, tog jag del av partiledardebatten. En del inlägg gjorde mig så ilsken att jag svingade skyffeln extra snabbt. Inte minst när både högern och vänstern försökte ta billiga poäng på kritik av hanteringen av pandemin och dess följder.
 
Kommunisterna, alltså V, har en ny partiledare, men kör samma populistiska vänstertrall som alltid. Patetiskt att höra hur man jämrar sig över bristerna inom välfärden, samtidigt som vi väl vet att situationen i de länder där deras ideologi tillämpas alltid visat sig vara katastrofal på alla plan. Det gäller inte minst hanteringen av pandemin. Varken från högern eller vänstern vill man riktigt inse att också coronasmittan handlar om ett slags naturkraft som genom historien visat sig svår att hantera.
 
Den 13 januari 1945 fängslades Raoul Wallenberg i Budapest av ryssarna. Under alla år, både före och efter den händelsen, fick man höra företrädare för Dadgostars parti hylla Lenins och Stalins skräckvälden. Med de meriterna har V inget att tillföra i en debatt om utsatthet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.