Mats Nilsson, L

Alltför mycket Åkesson

30 minuter med Åkesson är påfrestande nog. Blotta tanken på ett flertal år där han och hans gäng ska kunna utöva något mer avgörande inflytande på landets politik känns – faktiskt – rentav outhärdligt.
 
Åkesson åberopar partiet blotta storlek som skäl till varför de ska ha något att säga till om. Så går det nu inte till. Politik är inte matematik. Mindre partier, beroende av vilken position de har i det politiska landskapet, kan få igenom bra mycket mer än vad deras antal mandat kunde förväntas innebära. Men det förutsätter att man är beredd att utnyttja den situationen.
 
Alltför länge har man låtit SD sätta sin prägel på den politiska debatten. Och detta trots att den stora majoriteten av väljarna prioriterar andra frågor än Åkessons gäng. Mer än hälften av SD: s proselyter anser att invandringen är den viktigaste frågan. De övriga 80 procenten av väljarkåren instämmer inte alls i detta. Där är det inte ens en av 20 som instämmer i det.
 
Den 15 april 1943 sänktes den svenska ubåten Ulven efter att ha fallit offer för en tysk mina i Göteborgs skärgård. Vid det laget hade kriget pågått i över tre år och skulle fortsätta två år till. Och allt detta därför att tyska högerpolitiker tio år tidigare trodde sig kunna utnyttja Hitler och hans parti för att ta m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.