Mats Nilsson, L

Renovering

Vi har en friggebod i vårt lilla frimärke till radhustomt. Den uppfördes för drygt 30 år sedan tillsammans med grannen. Vi har fem kvadratmeter var med en dörr på varsin sida. Ett gränsöverskridande samarbete, alltså.
Med åren har den lilla boden naturligtvis tagit en del stryk. Och nu, efter vinterns härjningar, går dörren inte att stänga helt. Undersidan av dörren kan inte längre passera tröskeln.
Det här är givetvis besvärande. Dörren är inte heller i bästa skick. Svårigheterna beror dock inte på dörren som sådan utan på den omständigheten att huset helt enkelt har satt sig ojämnt. Igen.
Grundstenen på husets högra hörn har sjunkit mer än den till vänster. Kåken har alltså slagsida åt höger. Det blir till att rätta upp, palla under och hyvla av. Och sedan får det nog målas. Färgen har flagnat betänkligt och det syns svarta och bruna prickar här och var. Det blir ett ganska omfattande arbete.
Visst påminner det här väl om det renoveringsarbete vi som vill ha något annat än kapitulation inför Åkessons svartmögel behöver utföra om det ska gå att rädda Liberalerna från att gistna helt och falla i bitar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.