Mats Nilsson, L

Coolt

Nashtaman kom till Sverige och Umeå 2008 från kriget i Kurdistan. Som så många andra av sitt folk, hade hon inte upplevt mycket av fred och frihet. Någon skola hade hon aldrig gått i. Nu har hon lärt sig läsa och skriva och talar utmärkt svenska. Drömmen är nu att arbeta i klädbutik, och att kanske en dag ha en egen sådan.
Hon har sannerligen visat vad det vill säga att kämpa. Inte minst som hon och familjen fick vänta fem år på uppehållstillstånd.
Det är människor som hon som Åkesson och hans gäng till varje pris ska försöka stänga ute eller slänga ut om de har lyckats ta sig hit. Och nu har Liberalernas partiledning tyckt att partiet ska hjälpa till med den saken.
Det här påminner om den där töntiga tjejen i klassen som gör allt för att få vara med i det coola gänget och som därför har satsat allt hon har för att köpa ut till festen och bjuda på allt, bara hon får vara med.
Sedan kommer det att visa sig att gänget ifråga gärna tog emot det som bjöds, men när frågan om hon skulle få vara med även i fortsättningen kom upp, gapskrattar alla, och så slängs hon ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.