Mats Nilsson, L

Agenter

Enligt vad som sägs är i stort sett hela det ryska samhället, förutom Putins eget lilla hov, numera att klassa som ”utländska agenter”. Tänker på den saken när det idag meddelades att det råder vapenvila (peppar, peppar) mellan Israel och terrororganisationen Hamas.
 
Där kan man verkligen tala om utländska agenter. De så kallade ”befrielserörelserna” i området har aldrig varit annat än ombud för regimerna i Iran och arabvärlden, uppbackade av – just det – ryssarna.
 
Någon arabisk statsbildning har aldrig funnits i det område som litet slarvigt benämns Palestina. Namnet kommer från romarnas benämning på provinsen. Judarna har däremot funnits där i flera tusen år och aldrig upphört att betrakta det som sitt hemland. Den stad som utgjorde förvaltningscentrum när området behärskades av turkarna var inte Jerusalem utan Ramle.
 
De som just nu aningslöst hyllas som hjältar, alltså Hamas, är inget annat än de iranska Ayatollornas förlängda arm. Och skulle det gå dithän att Hamas även skulle få makten på västbanken har man verkligen sågat av grenen man sitter på. Då blir det aldrig någon palestinsk stat.
 
Sverige har för övrigt hamnat i en märklig sits. Vi har erkänt den palestinska staten trots att Ann Linde nu uttalar att palestinierna inte har någon stat. Det är en helt riktig iakttagelse och man kan ju tillägga att Hamas, som ju alltså behärskar Gaza och har gjort det till en militärbas, av EU (och därmed också av Sverige) betraktas som en terroristorganisation. Något som ju också är sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.