Mats Nilsson, L

Otidsenligt

Den 25 oktober 1854 utplånades den brittiska styrka som kallades Lätta brigaden i slaget vid Balaklava under Krimkriget. Britterna hade inte insett att utvecklingen inom vapentekniken hade gjort kavallerichocker helt otidsenliga. Den enda chock som inträffade då torde ha varit den som vederfors befälen när de upptäckte vad som hände.
 
erinrar mig detta när jag tänker på gårdagen Agenda där klimatet stod på dagordningen. Högern, och tyvärr även Liberalerna, fortsätter det, i mitt tycke, totalt verklighetsfrämmande talet om kärnkraft som något slags lösning på såväl den elbrist, som inte existerar, som att åtminstone minska de utsläpp som orsakar den globala uppvärmningen.
 
Någon kärnkraft blir det inte. Det framgick inte minst av de utlåtanden som avgavs av de experter som också deltog i programmet. Ingen vill investera i något sådant i vårt land. Det enda realistiska som finns att tillgå är vindkraft. Kärnkraft är lika otidsenligt som kavalleriattacker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.