Mats Nilsson, L

Kommunistiskt bedrägeri

De nya scheman som Kommunals avtal har inneburit, har väckt en hel del kritik bland personalen på äldreboenden. Visserligen förkortas arbetstiden för de som jobbar natt, men för övriga pass blir det sämre.
 
I dagens tidning ser man att kommunisterna, alltså V, i en insändare betygar sitt stöd till personalen. Inte direkt överraskande, men inte desto mindre totalt genomfalskt.
 
Falskheten, när det gäller V, finns på flera plan. Till och börja med utgör V sedan länge en rödgrön majoritet i Umeå kommunfullmäktige och bär i praktiken ansvar för att äldreomsorgen ser ut som den gör. Sedan kan man yla hur mycket som helst om alla pengar man vill satsa på i stort sett allting. Trovärdigheten när det gäller just finanserna är därmed i stort sett lika med noll.
 
Den mer grundläggande falskheten ligger dock på ett annat plan. Partiet är arvtagare till en av de vidrigaste politiska grupperingar som någonsin har funnits på den här planeten. Som massmördare ställer representanter för kommunismen som Stalin och Mao till och med Hitler i skuggan. Att då göra anspråk på att ställa upp för de sämst ställda eller hårt arbetande människor i äldreomsorgen, eller var det nu kan vara, visar att man är totalt skamlösa. Eller totalt ovetande om vilka följderna blir av deras egen politik om den omsätts i praktiken. Sedan får väl var och en bestämma sig för vad som är värst, aningslösa träskallar eller skrupelfria politiska bedragare.
 
Alltsedan jag själv kom med i politiken, tyckte jag redan från början att det var snudd på obegripligt hur någon vettig person ens kunde överväga att frivilligt ansluta sig till ett parti som förespråkade Lenins och Stalins samhällsmodell. Det stod ju redan då klart som dagen vad det skulle innebära. Och den klarheten har inte blivit mindre tydlig sedan Berlinmuren föll och alla kommunistiska fasader rämnade.
 
Till skillnad från kommunisterna har Liberalerna här i Umeå visat på hur man kan satsa på äldreomsorgen utan att förstöra grunden för kommunens ekonomi. Det handlar om prioriteringar. Som vi uttryckte det inför valet 2018: Vi vårdar hellre äldre människor än gamla gitarrer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.