Mats Nilsson, L

Förändring krävs

Årets och säsongens första skidtur avklarad. Tur att det finns skidspår nu när restriktionerna åter begränsar tillvaron. På Navet ska det bara vara 15 personer i omklädningsrummet, vilket är fler än jag någonsin sett tidigare. Utom när det handlar om skolklasser som är där för simskola.
 
Simskola, ja. Brukar nuförtiden höra mig för när sådant föreligger så att man kan förlägga sina simpass till annan tid. Inte för att jag är rädd för någon smitta. Risken för sådant måste nog anses i stort sett obefintlig under själva simturen. Likaså i duschrum och bastu. I bastun ska det, enligt en nyuppsatt skylt, bara vara två personer samtidigt. Något som ter sig ganska så meningslöst. Luftfuktigheten är, som bekant, hög i sådana miljöer. Så smittan lär knappast ha några stora chanser där.
 
Nej, besväret med simskolan är ett annat. Det är och förblir en gåta varför simskolan nödvändigtvis måste hållas i den del av bassängen som brukar upplåtas för motionssimning. Det finns knappast några skäl till att den inte kan hållas på den grundare kortbanedelen. Det blir till att fortsätta att ligga på för en förändring i det avseendet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.