Mats Nilsson, L

Pajaspartierna

Så har då pajaspartierna visat precis vad de går för. Åkessons gäng och Dadgostars drägg är inget att sätta sin lit till när det krisar till sig. Givetvis inte i övrigt heller, men det är när det är skarpt läge som populister, både till höger och vänster brukar avslöja sig i all sin ynkedom.
 
En miljon människor är på flykt från kriget i Ukraina, sedan landet angripits av Ryssland. Ett land som leds av envåldshärskaren Vladimir den förskräcklige. En härskare som Åkesson tydligen finner fullt OK, eftersom han inte vill säga vem han föredrar av Putin och USA: s president Biden.
 
Att ta emot några flyktingar här i Sverige, är dock inte aktuellt enligt den själv nyanlände Åkesson. Man bör ha i minnet att Blekinge inte blev svenskt förrän 1658. Sverige är nämligen fullt, hävdar populistledaren. De kan väl stanna i Polen, tycker hans parti. Ett land med fyra gånger så hög befolkningstäthet som Sverige.
 
För att sedan gå vidare till kommunisterna, jo sådana är de och har varit hela tiden, har man där ägnat sig åt det som elakt kallats ”cirkus (pansar)scott”. Först skulle man inte skicka några pansarskott till Ukraina som slåss för livet mot ett ondsint imperium. Sedan skulle man göra det för att sedan svänga igen. Och när saken skulle avgöras i Riksdagen uteblev nio ledamöter,
inklusive partiledaren.
 
Ynkedom är bara förnamnet.
 
Här i Västerbotten samlade de två ytterkanterna totalt sett drygt 20 procent av rösterna i förra valet till Riksdagen. Det är åtminstone 20 procent för mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.