Mats Nilsson, L

Invasioner

Vår lilla samfällighet består av 27 fastigheter. Till de gemensamma områdena hör ett antal gräsytor som ska klippas. Ansvaret roterar på så sätt att det åvilar tre fastigheter under ett år. Och i år är det alltså vår tur tillsammans med två andra.
 
Sagt och gjort. Idag skulle det ske, och så blev det också. Motorklipparen drogs fram ur det gemensamma utrymmet och drogs igång. Man får ta det som ett träningspass, tänkte jag.
 
Med åren har ytorna ifråga blivit ganska så gropiga på sina ställen. Och vid staketet som avgränsar grannhusens tomter har vi drabbats av invasiva arter i den meningen att buskar och träd på tomterna skickar in avläggare på vårt område. Dessa är inte så lätta att tukta, men med litet ihärdighet fick jag ner det mesta. Biologisk mångfald är bra, men det får vara lagom mycket. Det gäller inte minst maskrosorna som hotar att ta över helt.
 
Invaderade gjorde också ryssarna som den 9 juni 1944 gick till storanfall mot Finland på Karelska näset. Ryssland i sina olika skepnader har alltid varit inriktade på en sak: att nå ut till havet. I just det fallet var det Östersjön. I dagsläget är det Svarta havet. Det gäller att sätta stopp för dessa strävanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.