Mats Nilsson, L

Högerpolitik

Hörde idag Knaskristersson utlova att staten, det vill säga skattebetalarna, ska ta på sig folks elräkningar om de blir alltför höga i vinter. I samma andetag klagade högerledaren på att det råder elbrist.

Ska man skratta eller gråta? Om det faktiskt är brist på el, ska då staten främja användningen genom att subventionera slöseri med el? För att göra det ännu värre, vill högern tydligen finansiera de ökade kostnaderna på 15 miljarder genom minskat bistånd.

Det är högerns politik i ett nötskal. Svenska hushåll med hög elanvändning, kanske till följd av att man struntat i att – bokstavligen – se om sitt hus, ska få bidrag som indirekt betalas av de fattigaste och mest utsatta människorna här på jorden. Och det i en tid då hungersnöd hotar till följd av kriget i Ukraina.

Det är ingen hejd på allt som högern har pengar till i dessa dagar. Senast var det ett antal hundra miljarder till kärnkraftsbyggen. Samtidigt ska skatterna sänkas.

Den 9 augusti 1945, två dagar efter att den första fällts över Hiroshima, fälldes den andra atombomben över Nagasaki. Där kunde man få se på kärnkraft!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.