Mats Nilsson, L

Dröm och mardröm

Putin går av allt att döma från låghet till låghet. Nu ska även släktingar till påstådda ”förrädare” straffas. Även de som anses påverkade av ”influensers” ska sättas dit. Paranoian slår nya rekord. som alltid när det gäller tyranner.

Tyranner hör alltid det de själva vill höra. Putin är inte ny i det avseendet. Den 2 december 1939 uppmanade den av Stalin tillsatta och erkända finska ”regeringen” finländarna att ta emot ”befriarna”, alltså Röda armén.

Uppmaningen från denna ”regering” under kommunisten och den verklige förrädaren Otto Ville Kuusinen, fick inget gehör. Kuusinen hade fått Stalin att tro att de finska arbetarna skulle välkomna ryssarna och villigt låta en kommunistisk regim ta över landet.

Det blev inget av med det. När ryska trupper marscherade över Ladogas is med en musikkår i spetsen, som spelade internationalen, besköts de. Musikerna, liksom de övriga soldaterna, flydde. Som krigsbyte togs ett antal högklassiska musikinstrument och en massa gatuskyltar med rysk text, avsedda för Helsingfors.

Stalins dröm var att återupprätta hela det gamla tsarväldet, där Finland ingått fram till 1918. Det lyckades, som bekant, inte. Man kan nog utgå ifrån att Putin när något slags dröm av samma slag. Som alltid blir tyranners dröm andra människors mardröm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.