Mats Nilsson, L

Åkesson och flugsmällan

Rapporterna om slaktad miljöbudget är oroande, för att uttrycka det milt. Inte nog med att arbetet med att försöka bevara och helst säkerställa den biologiska mångfalden i stort sett kommer att upphöra. Till det ska läggas att arbetet med att bekämpa invasiva arter, allt från Mårdhund till Jättebjörnloka, också i princip läggs ner.
Faktum är att det här på flera sätt går ut över den landsbygd som åtminstone Busch och Åkesson säger sig sätta så högt. Mycket av de insatser som görs i dessa avseenden utförs oftast av små företag baserade på landsbygden. Vidare är det ju ute i landet som de olika invasiva arterna ställer till de största problemen.

Det stannar inte heller där. Det varmare klimatet medför rena hälsorisker när exempelvis insekter som bär på smittämnen har möjlighet att överleva i och med att de kalla vintrarna uteblir.

Insekter som malariamyggor och djur som monsterfästingen, som kan vara bärare av blödarfeber, struntar nämligen i alla restriktioner mot invandring och söker inte uppehållstillstånd genom Migrationsverket. Skulle vara intressant att se Åkesson stå och vifta med en flugsmällare vid stranden vid Öresund och skrika att kvoten av insekter redan är full.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.