Ny rapport: Miljöpartiet har visat störst engagemang för miljöfrågor i EU!

Naturskyddsföreningen har nu publicerat deras rapport där de granskat partiernas arbete i EU för klimat & miljö. Så här skriver de om granskningen:

Sällan har ett val betytt så mycket för miljö och klimat som EU-valet gör 2019. Men var står egentligen EU-politikerna i frågor relaterade till miljö och klimat? Naturskyddsföreningen har granskat vilken miljöpolitik de svenska EU-parlamentarikerna faktiskt drivit de senaste fem åren. I den nya rapporten framträder en tydlig bild: skillnaderna mellan parlamentarikerna är stora. Samtidigt som några varit blåslampor och starka miljöröster har andra gått åt motsatt håll och varit bromsklossar för en progressiv miljöpolitik.

I deras rapport utmärker sig Miljöpartiet för sin insats i EU när det gäller klimat & miljö. Så här skriver de om Miljöpartiets insats i EU-parlamentet:

Miljöpartiet är ett av de partier som under mandatperioden har visat störst engagemang för miljön av de svenska partierna. Deras fyra parlamentariker har lagt bra miljöröster i omkring 95 procent av de granskade omröstningarna. Linnea Engström och Jakop Dalunde har utmärkt sig som särskilt drivande i miljöfrågor, exempelvis i frågor om en mer hållbar fiskeripolitik och energi- och transportfrågor. De har båda fått betyget utmärkt. De andra två miljöpartisterna har fått bra i betyg.

Fantastiskt betyg, och vi kommer göra allt för att även i fortsättningen utmärka oss som det mest drivna partiet inom miljö & klimat.

Nu närmar sig EU-valet.Tycker du att miljö och klimat är viktiga frågor? Då vet du vad du ska rösta på.

När man läser Naturskyddsföreningens granskning är det samtidigt väldigt tydligt att Moderaterna inte alls arbetar aktivt för miljöfrågor – ens på internationell nivå. Detta är ytterst irriterande då Moderaterna ifrågasatt vårt nationella arbete för klimat och miljö – med motiveringen att det är bättre att arbeta med dessa frågor på internationell nivå. Men när det väl kommer till kritan så gör Moderaterna lika lite i EU som här i Sverige för klimat och miljö.

Nåväl, låt dem prata. Vi levererar.

En röst på Miljöpartiet i EU-valet är en röst för miljö & klimat!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Jag vill tacka för er OS-positiva idrottsminister Amanda Lind. Men för att få fram t ex skidåkare krävs tränings- och tävlingsspår, de som vill träna/tävla, publik och funktionärer. Då gäller att man kan ta sig fram till dessa skidspår utan alltför stor kostnad. Skidspår ligger sällan alldeles intill en jvstn. Elbilar får kort räckvidd i vinterklimat och det finns sällan laddstolpar vid skidspåret. Här är MPs bensinskattepolitik en svaghet.

  • Nils Seye Larsen (inläggsförfattare)

   Tack Ulf för din kommentar! Dock kan jag tycka att den är väldigt långsökt. Innan jag skadade mig åkte jag regelbundet skidor. Detta på trots av att jag inte ägde en bil. Så jag skulle vilja vända lite på resonemanget, det skulle vara orättvist och klart oroväckande om endast personer med tillgång till bil skulle få åka skidor.

   Det finns en tendens att koppla alla problem på landsbygden till bensinskatten, vilket är djupt orättvist och felaktigt.

   Ett verkligt hot mot landsbygden vore om vi i framtiden är precis lika beroende av fossila bränslen som idag – utan alternativa drivmedel. För vad händer den dag som oljekranarna dras åt av Putin eller någon konflikt i Mellanöstern? Då är landsbygden i riktig knipa. Därför behöver vi en grön skatteväxling för att få fram alternativ till dagens fossila drivmedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.