Petter Nilsson(SD)

Fruktansvärda dådet i Norge och IS-sympatiserande gärningsmannen!

Igår öppnade en IS-sympatiserande gärningsman eld i en gayklubb i Oslo. 21 personer skadades. 2 avled.

Tragiskt att detta skett. Lovvärd insats av civila, och polis var snabbt på plats.

Gärningsmannen är från iran. Något SVT valt att utelämna, men norsk media valt att publicera.

Oavsett. Mina tankar går till offren. Till de anhöriga. Till Norge.

Etiketter: , ,

12 kommentarer

 1. Bättre förr

  Det är tyvärr allt för vanligt att sanningar undanhålls från svenska medborgare, vilket i det här fallet t.ex. innebär att norska medborgare har en bättre fungerande demokrati än svenska medborgare. Om folket ska kunna rösta på rätt företrädare är det helt enkelt nödvändigt att medborgarna får fullständig och korrekt information så långt möjligt! Det är de oärliga politikerna, dvs de som inte anser att folket har rätt att veta vissa saker, som har mest nytta av att information undanhålls, då den inte alltid gagnar deras dolda agenda, som har intresse av att information undanhålls (i krigsläge kan det finnas skäl för undantag, liksom för försvarshemligheter, men detta är ju inte aktuellt i detta fall). Samma gäller media, undanhållen information gagnar oftast medias egen politiska agenda, dvs ägarnas och eller journalisternas, inte de medborgare som inte är en del av den styrande makteliten!

 2. Drutten

  Man undrar varför alla dessa islamister får stanna i landet och andra länder för att utföra dessa hemska illdåd. Sverige kan inte utvisa då dom kan fara illa i länderna dom kommer från men här kan dom planera och mörda svenska invånare. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Tänk vad dessa dåd spiller över på alla hederliga och fina invandrare som vill ha ett bra liv i Sverige med sina familjer och arbeta och göra rätt för sig. Det är rent makabert att Sverige inte kan utvisa personer som SÄPO pekar ut som farliga för vårt land. Det är väl bara en tidsfråga innan vi har nästa dåd i landet. Dessa personer ska inte gå fritt på gatorna.

 3. Kim

  Sakfel
  I Rapport igår sa man att mannen ursprungligen kom från Iran.

  Men trollen och foliehattarna måste väl ha sitt till konspirationsteoretikerna om undanhållande av fakta.
  Tacka vet jag medierna i de nationalistiskt styrda Ungern och Ryssland. Där får man helt ovinklad fakta, precis som nationalisterna önskar.

  Tankarna går till offren.

  • brorson

   Och på vilket sätt skulle Sverige, som sedan 1 januari 2022 har en egen censurmyndighet underställd justitieminister Morgan Johansson, skilja sig från de länderna? Skillnaden är väl att i de länderna vet alla att censur förekommer, medan den svenska censurmyndigheten i stort sett har lyckats dölja sin egen existens. De få, som känner till den svenska censurmyndighetens existens, vet i stort sett inte mer än att dess uppgift är att bekämpa ”desinformation”. Det gör väl de andra ländernas censurmyndigheter också, bekämpar det som deras regeringar menar är ”desinformation”?

   Gärningsmannen i Norge är, precis som Breivik, norsk medborgare. Sådana är de, nordborna. Allt annat är desinformation. Även fakta, som kan leda till felaktiga slutsatser kan vara desinformation.
   Allmänheten måste skyddas mot sig själva, mot sina egna av regeringen oönskade tankar. På universitetsbyggnaden i Uppsala finns sedan 1877ven inskrift som lyder: ”Tänka fritt är stort. Tänka rätt är större”. Dags för ett tillägg anno 2022; ”Men störst är att tänka som Morgan vill.”

   • Kim

    Jag uppfattar dig som oftast påläst och även om jag långt ifrån alltid håller med dig och tycker du kan vara väl enögd så trodde jag att du om någon skulle kunna se skillnad mellan tidigare nämnda länder. Tydligen fler än jag trodde som är lyckligt ovetande om skillnaderna.

    Tack för att du bekräftar föregående inlägg.

 4. Marko

  Oxå i Norge klassat som ”ekstrem islamistisk terrorhandling.”
  Magdalena Andersson fördömmer som ”våldsdåd”

 5. Anders

  ”Stjärnan” Löfven skulle bara ha sagt ”vi såg det inte komma”. Nä bort med dessa blåögda och naiva sosse pajasar nu efter valet.

 6. Kenth

  Med det egna politiska språket så kan faktiskt en politiker
  stå över en timme och prata och det låter intressant men
  innehållet har ingen som helst mening!

 7. Jonsson

  Ett fruktansvärt dåd mot oskyldiga, oskyddade människor i Oslo!
  Den norske statsministern står dock enad med muslimerna… i sitt tal.

  • Marko

   Och SR låter ledare för radikala moskéer uttala sig helt okritiskt om dådet.

   Samma organisation som dessutom låter ryska medborgare få tillgång till säkerhetsklassat materiel utan någon som helst kontroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.