Petter Nilsson(SD)

30 av 31 svenska moskéer vill se förbud mot kränkningar av islam!

”30 av 31 moskéer tycker också att Sverige ska förbjuda handlingar som skändar, provocerar och förolämpar islams och muslimers symboler och heliga värderingar.”
Jag tror säkert fler än jag läst både Expressen, Doku, krönikörer och andra tyckare. Är övertygad om att många med mig inte stannade av och höjde fler än ett ögonbryn.

trettio av trettioen moskéer tycker alltså att Sverige ska förbjuda handlingar som skändar, provocerar och förolämpar Islams och muslimers symboler och heliga värderingar.

Vi bör stanna av och fundera en stund kring heliga värderingar. Heliga värderingar, alltså värderingar som inte kan rubbas. Principer som inte kan säljas för pengar, egendom eller social status.
För var helig värdering, finns också det onda, den profana värderingen. Något som rimligen också går att omsätta till principer. Till lag.

Sveriges lag, likväl som svenska värderingar, rimmar förstås väl med kristna värderingar – och också sekulära. I Sverige förtrycks inte kvinnor. Redan under vikingatid kunde kvinnor välja sin man och skilja sig.
Att inte förtrycka kvinnor är något som är en helig värdering inom det sekulära Sverige.

I många muslimska länder är Sharia lag.
I Sverige fastställs lag, föränderligt, efter folkets röst. Enligt demokratiska principer, vilket bland annat bygger på yttrandefrihet.

Ifall man förbjuder all kritik (provokation) mot heliga värderingar, så får man till slut en diktatur. Ni vet. Ett samhälle endast en sanning får höras.

Etiketter: , ,

45 kommentarer

  1. brorson

    Man ska inte fästa avseende vid den här typen av undersökningar. Som man frågar får man svar. Har de, som svariat, uttryckt en personlig åsikt eller redogjort för ett formellt beslut, som har tagits i en konkret muslimsk församling? Om det blir förbjudet att ifrågasätta en religions ”heliga värderingar” och det kommer att gälla alla religioner, blir det straffbart för muslimer i Sverige att förneka att Jesus var både Gud och människa, som är en grundsats i den kristna religionen.

    Vill de, som har svarat, att det stiftas en helt ny lag, eller att någon befintlig lag utvidgas? Det finns redan en lag, som jag tycker ska användas, nämligen lagen om förargelseväckande beteende, Men det finns ingen katalog över förargelseväckande beteenden, och någon sådan katalog ska vi inte heller ha, utan det ska som tidigare avgöras av domstolen från fall till fall. Risken med sådana kataloger är att den som vill begå brott, tittar efter i katalogen och utnyttjar det som kallas ”lucka i lagen”. Det gjorde ju Momika, när han stampade på Koranen i stället för att bränna den, nä han fått veta att han utreds för brott mot ett lokalt eldningsförbud vid förra koranbränningen., Dessutom har han skändat svenska flaggan-

    Som jag förut shar skrivit måste man skilja mellan VAD som sägs (Hets mot folkgrupp?) och HUR det sägs (förargelsevägkande beteende?). Att en domstol ska avgöra från fall till fall om ett beteende är förargelsseväckande innebär dock inte att exempelivs användningen av en tryckpress kan vara förargelseväckande i lagens mening,

    Bo Rothkstein, som är professor i statsvetenskap, anser att offentligt bränna en skrift (oavsett vilken) inte skyddas av yttrandefrihet, utan tvärtom är ett brott mot yttrandefriheten och bör vara förbjudet. Jag håller med, och har nämnt som exempel både Kommunistiska manifestet och SD:s partiprogram. Men att begreppet förargelseväckande beteende inte ska begränsas till skändning av skrifter utan även föremål med en stark känslomässig betydelse för en grupp människor, såsom svenska flaggan och även andrfa nationsflaggor.

    Jag anser även att max-straffet för förargelseväckande beteende, som nu är böter, bör höjas rejält. Till fängelse i ett år och tre år, om brottet är grovt, d.v.s till något mindre än max-straffet för hets mot folkgrupp, som är fängelse i fyra år. Vi måste kraftfullt bekämpa alla förslag att göra koranbränning till hets mot folkgrupp, eftersom ”muslimer” inte är en folkgrupp i lagens mening. Religionen är ju det enda som världens alla muslimer har gemensamt, så det vore ju i praktiken ett förbud mot alla kritik mot islam.. Och i så fall uppstår ju även frågan vilkden tolkning av islam ska tillåtas coh vilka ska förbjudas.

    De extrema islaminster kommer i vanlig ordning att hävda att deras tolkning är den enda rätta och att alla muslimer, som hävdar att islam är ”fredens religion” kommer att straffas som avfällingar.

    • Bättre förr

      Jag uppfattar inte att blogginlägget egentligen handlar om koranbränningar och liknande, utan snarare om Sharialagar och skillnaden mellan modern lagstiftning där folket via demokratiskt valda ombud stiftar lagar som ska gälla i samhället som det ser ut i dag, och Sharia, som skrevs för länge sen för ett samhälle där alla skulle ha en viss religion och där samhället saknade många saker (inte minst olika skrifter av olika filosofer och teknik och materiella ting som finns nuförtiden). Allt? skrevs av en profet som inte får kritiseras eller avbildas.
      Må vara att det ofta ligger kristna värderingar bakom den västliga lagstiftningen, men de flesta lagar är väl anpassade till olika religioner, men inte till religioner där religionens lagar står över alla andra lagar.
      Som jag har förstått det finns det dock vissa möjligheter för en imam att i vissa lägen anpassa vissa muslimska regler efter verkligheten, t.ex tillåta muslimer som vistas ovanför polcirkel att äta under fastan trots att solen inte går ner. Men trots att saken kan verka självklar är det en sak som orsakat huvudbry för troende muslimer. Men som sagt, om alla ska vara lika inför lagen, då blir det problem om det finns två lagböcker, där den en inte får ifrågasättas om man tillhör den religionen! Kolla källhänvisningarna i bloggen om hu en del länder har infört att skilda lagar helt eller delvis får tillämpas beroende på religiös tro!

      • brorson

        En förklarling till den snabba utbredningen av det arab-imperium, som Muhammed lade grunden för, var att de erövrade folken fick behålla sina och egna lagar, seder och bruk. Erövrarna koncentrerade sina krafter på att ta över den centrala statsmakten och göra muslimerna till en härskande klass och de erövrade folken till andra klassens medborgare. Denna modell, olika lagar för de olika folkgrupperna i samma land, har fortsatt att existera ända till vår egen tid. I vissa fall har det fungerat ganska bra. De olika folkgrupperna, med sina olika religioner, har kunnat leva i fred med varandra.

        Det är också en förklaring till att många invandrare med muslimsk tro förordar en liknande modell i Sverige. De vill inget ont. om vi bortser från de extrema islamisterna, men tanken om olika lagar i samma land är helt orealistisk i ett land som Sverige. Ja, vi står inför stora problem med många olösta frågar efter de senaste decenniernas massinvandring. Jag förordar dialog och försök till ömsesidig förstsåelse med ”moderata” muslimer.

        • Bättre förr

          Islams snabba utbredning, särskilt i politiskt oroliga länder, kan nog snarare förklaras av att de religiösa ledarna, som ju via Sharia får stor makt, enkelt kan samarbeta med diktatorer vilket ger diktatorn + de religiösa ledarna en i det närmaste oinskränkt makt över folket – vilket inte minst kan ses i många muslimska länder i nu aktuella upploppen mot koranbränningarna. Perfekt om diktatorn vill föra långdragna krig t.ex. – liten risk för uppror på grund av folkligt missnöje.

      • brorson

        Muhammed var på många sätt en förnyare, ett geni. Inte konstigt att han uppfattades som Guds sändebud av sina anhängare. Men jag får intrycket att Muhammed och hans anhängare var rädda för att det skulle bli trångt i Paradiset, om alla blev muslimer. Hans erövringsstrategi gick i varje fall ut på att lägga beslag på den centrala statsmakten i de erövrade länderna, snarare än att omvända folken till islam. Så kunde den muslimska härskarklassen använda sina militära resurser till nya erövringar i ststället för att slå ner en massa folkliga uppror i de redan erövrade länderna.

        Det, som vi nu upplever som extrem islamism, är huvudsakligen en skapelse under 1900-talet under påverkan av europeisk fascism. – och nazism. Naturligtvis söker dessa bakåtsträvare förebilder i det förgångna, när muslimska despoter har begått svåra övergrepp mot civila. Den extrema islamismen som har utrotning av alla som inte konverterar till islam, som mål, är alltså en i huvudsak modern – och mycket farlig – företeelse En politisk rörelse under religiös förklädnad.. Som ogillas även av muslimer med en traditionell muslimsk tro.

        • Bättre förr

          Muslimerna har haft problem i länder/områden där folket tidigare fått erfara modernare regenter eller tvingats överge kristendom till förmån för Islam, t.ex Shahens Iran, Bosnien etc, alla i befolkningen har inte låtit sig omvändas helt…..

          • brorson

            Har hört samma sak från en numera kristen f.d. imam. Han tror att det kommer att bli en återgång till kristendomen hos stora delar av befolkningen i hans förra hemland, om diktaturen faller. Momika hjälper regemen i det landet genom att omge sig med flaggan med gult kors på himmelsblå botten, när han uppför sig illa. Kristna framställs som totalt omoraliska och respektlösa.

  2. Marko

    Att människor som tror att det finns en allsmäktig gud som bedömer deras hela liv för att fastställa deras öde i evigheten vill blidka denna gud bör inte vara en överraskning.
    Att tro att samhällets lagar eller demokrati skulle stå över denna allsmäktiga gud är naivt.
    Att tro att vi har någon slags buffer för islamisering via moderata muslimer som också tror att denna allsmäktiga gud kontrollerar deras öde är än mer naivt
    Vi andra måste visa styrka och inte backa en millimeter med våra friheter.
    Tyvärr kommer Danmark backa nu.
    Detta riktar än mer av hoten mot Sverige, inget tyder på att vår nuvarande regering har styrka och ledarskap att stå upp för vårt fria samhälle.
    Jag hoppas jag har fel.
    Annars hoppas jag SD fäller en regering som efter ett per månader inskränker våra friheter till förmån för ett stort steg till av anpassning till islam.

  3. brorson

    Som framgår av min föregående kommentar här ovan är det min personliga åsikt (jag representerar inget parti eller organisation) att skändning av Koranen och andra skrifter bör vara straffbart som förargelseväckande beteende (vilket inte kräver någon lagändring) samt att max-straffet för förargelseväckande beteende bör höjas från böter till fängelse i högst tre år (vilket kräver att lagen ändras). Om denna lagändring redan hade varit genomförd, torde straffet för Momikas koranskändning utanför Stockholms moské – enligt min bedömning – ha blivit fängelse i 2 ½ år samt utvisning på livstid.

    Denna lagändring borde redan ha varit genomförd. Nu är det för sent. Varje lagändring, som gör det straffbart att skända något, som hålls heligt av muslimer i Sverige eller utomlands, kommer att hälsas som en seger av både extremister här hemma och diktaturer i andra länder, vilka kommer att känna sig sporrade att kräva mer och mer. Det är den sorgliga sanningen.

    Hur regeringen bör hantera det här, kan jag inte ge några råd om. Men jag tycker dock att regeringen gör rätt, som inte babblar vitt och brett om vad man tänker göra, utan arbetar i det tysta. Vad som har framkommit har Kristersson haft överläggningar med Danmarks statsminister Mette Fredrikssen, S, omn bågot slags gemensam linje. Villy Hansen och hans landsman Rasmus Paludan försöker från varsitt håll starta något slags raskrig i Sverig.e (Paludan verkar dock ligga lågt just nu, sedan han upptäckt att hans provokationer är farliga för honom själv.)

    En sak, som jag tycker riktigt illa om är när icke-muslimer för.söker ”rätta” muslimer, som hävdar att islam är en fredens religion. Detta med väl valda Koran-citat, men utan kunskap om de olika tolkningstrafditioner, som finns inom islam. Detta är ju att spela de extrema islamisterna i händerna. Tolkningen att islam bör vara ”fredens religion” bör väl tvärtom vara den enda tillåtna formen av islam ett fredlig och demokratiskt land? I varje fall bör imamer, som predikar motsatsen, s.k. hatpredilanter. utvisas. Men hatpredikanter,, som har fått utvisningsbeslut, torde fortfarande vara kvar i Sverige, p,g,a, verjställighetshinder! Är de så extrema, så att de inte ens är välkomna till Iran eller Saudiarabien?

    Att bekämpa extremism är som att skala en lök. Först tar man bort det yttre skalat. Det är lätt. Där finns tänkbara allierade. Sedan tar man bort skikt efter skikt tills bara den hårda kärnan återstår – och är isolerad, utan vänner., Att ”dra alla över en kam” är dömt att misslyckas.

  4. Leif

    Måste ändå säga en sak. har liksom aldrig riktigt trott på att ni är Sverigevänner och nu får man det ju liksom bevisat att så är fallet. Ni tycker det är viktigare att hetsa mot muslimer än att tagga ner för att undvika att Svenskar råkar illa ut utomlands alt en terrorattack inom våra gränser.

    Säger det mesta tycker jag

    • brorson

      Tycker inte att SD ”hetsar” mot muslimer, men måste ändå säga att den här gången tycker jag inte att Leif har helt fel. Det har liksom varit en ogin attityd mot våra svenska muslimer. Denna attityd avhåller muslimer, som tycker att SD är det bästa riksdagspartiet, från att rösta på SD. Denna attityd tränger dessutom undan de verkliga problemen med islam i Sverige. Som exempel behövs ett förbud för utländska stater att äga moskéer i Sverige, utan de ska ägas av de muslimska församlingar i Sverige, som firar gudstjänst i moskéerna. Med äganderätt följer nämligen bestämmanderätt.

      För övrigt: Att bränna (eller på annat sätt skända) skrifter, som man ogillar, är inte en gammal svensk tradition. Det är svensk tradition att skriva egna skrifter, som motsäger dem, man ogillar. Det måste sättas stopp för utlänningar, som beter sig så ”osvenskt” och så illa, så att vi svenskar får halva världen emot oss.

      Den, som tycker att huliganer av Momikas typ försvarar svensk yttrandefrihet, bör rimligen -gå med i MP och kräva fri invandring-Har vi inte fått hit alldeles för många, som borde ha fått avslag direkt?

    • Kim

      SD fäller ännu fler uttalanden som visar hur mogna man är att ta ansvar.
      I sak tycker jag det är självklart att vi ska värna yttrandefriheten och att andra länder inte har med frågan att göra. Men därifrån till att som ledande politiker göra direkt korkade uttalanden i ett känsligt läge visar bara än en gång att SD inte har något som helst intresse av Sverige och svenskarnas bästa utan bara är ute efter att polarisera och försöka positionera sig för egen vinning. Om det görs av okunnighet eller bara ren egoism spelar ingen roll. SD visar än en gång att de inte alls är mogna att ta ansvar och att de skiter fullständigt i Sverige och svenskarna så länge de själva kan sko sig.

  5. brorson

    Momika skryter med att han svävar i livsfara och att det är svenska polisens skyldighet att skydda honom. Det är stöld av svenska skattepengar. Vi svenskar betalar skatt till bl.a. polisen för att den ska skydda oss mot alla utlänningar (och även svenska brottslingar), som begår brott i Sverige-Inte för att skydda utländska avskum, som utnyttjar kryphål i den svenska lagen för att begå handlingar, som är straffbara i deras hemländer.- Momika bör låsas in på Migrationsverkets utvisningsförvar under högst två veckor, varunder han får hitta ett land som vill skydda honom, och i så fall skickas dit, varefter han ska utvisas till sitt hemland. Det ska inte löna sig att skapa aslylskäl under vistelsen i Sverige.

    Den danska advokaten Rasmus Palutan lovar nu att han ska hitta kryphål i lagen, om Sverige eller Danmark stiftar en lag, som förbjuder bränning av heliga skrifter., Detta visar att jag har helt rätt, när jag menar att lagenom om förargelseväckande beteende ska användas, men straffen skärpas västenlgt, men att lagtexten inte ska innehålla någon katalog över förargelseväckande beteenden, utan att det ska avgöras av domstol från fall till fall. Någon likhet inför lagen måste det ändå vara. Juridiskt vältutbildade personer ska inte gå fria från straff, när de begår i princip samma slags brott, som andra straffas för. Denna form av ”överklassbrottslighet” måste stävjas.

    – När jag kallar muslimer ”våra kusiner i tron”. menar jag att det finns en kristen familj, som består av protestanter, katoliker, ordoxa, kopter (de kristna minoriteten i Egypten) m.fl. och att muslimerna tillhör en annan familj med delvis gemensamma rötter med den kristna familjen- Mina förklaringar av den muslimska tron syftar inte till att omvända någon till islam. utan till att öka förståelsen hur muslimer tänker och varför de reagerar som de gör. Och det handlar då om hederliga och laglydiga muslimer, som vill leva i med det svenska majoritesfolket. Inte om upploppsmakare, som vill splittra och skada Sverige.

    Däremot stödjer jag inte alls det, som en del präster i Svenska kyrkan ägnar sig åt, nämligen att försöka skapa ett slags blandreligion mellan kristendom och islam .Resultatet skulle ju bara bli ännu en religon. Har inte världen – och lilla Sverige – tillräckligt med religioner redan? Jag stödjer inte heller det slags integration, som går ut på att infödda och invandrare ska anpassa sig till varandra lika mycket. Vi svenskar måste slå vakt om vår svenska kultur, våra seder och bruk och vår kristna tro. Respekten och förståelsen för andra får inte leda till självutplåning.

    Invandrare SKA självfallet följa svenska lagar. även internt inom invandrargruppen, Och BÖR efter bästa förmåga rätta sig efter svenska seder och bruk i umgänget med svenskar och med andra invandrargrupper.Men givetvis ska man ha rätt att praktisera sina egna seder och bruk – i den mån de inte strider mot svensk lag – i umgänget inom den egna gruppen. Återvandring ska vara en reell möjlighet – även ekonomiskt – i synnerhet för de invandrare, som tycker att det är svårt att rätta sig efter ovanstående.

  6. Jonsson

    Ja, varför inte ta chansen nu? När nu Sverige är utsatt för en till påverkanskampanj.
    Först nu ”reagerar” därför de 57 staterna. Inte
    vid påsken 2022.
    Hur viktigt är detta för dem egentligen?
    Irakierna nyttjar yttrandefriheten till att bränna koranen, med motivet att de vill förbjuda samma koran. Är det yttrandefrihet att vilja förbjuda?
    Kontentan blir väl att de 57 länderna måste förbjuda emigration till väst, för att skydda sitt folk från dåliga exv. svenska felaktiga värderingar?
    Momika hävdar att han har en fatwa över sig. Ändå fortsätter han sin teater.
    Det handlar varken om religion eller YGL här.
    När är Momika och hans team klara? Jo, samtidigt som regeringen ger efter troligen.

    • brorson

      Momika har sagt att han ska fortsätta bränna koraner tills boken förbjuds. Om detta är sant vill alltså denne dj-a ytlänning förbjuda oss svenskar att läsa vilka böcker vi vill.

  7. brorson

    ” För andra än svenska medborgare här i riket får särskilda begränsningar göras genom lag i fråga om följande fri- och rättigheter:
    1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten, föreningsfriheten och religionsfriheten …..”

    Detta står i början av RF 2 kap 25 §. I resten av §-en räknas upp ytterligare fr. och rättigheter, som får begränsas för utländska medborgare. Men låt mig begränsa diskussionen här till de s.k. opinionsfriheterna i punkt 1. Yttrandefriheten kan vara svår att begränsa i praktiken eftersom det är möjligt att sända radio . som kan avlyssnas i Sverige .- från båtar på internationellt vatten. Men mötes- och demonstrationsfriheter i Sverige kan bara ske på svensk mark och kan alltså förbjudas för utlänska arrangörer. Det är alltså möjligt att i lag förbjuda polisen att ge tillstånd dill allmän sammankomst till en utländsk medborgare. Jag kräver följande lagändringar:

    1. Inga tillstånd till allmän sammankomst till utländsk arrangör.
    2. Inga demonstrationstillstånd till utländsk arrangör.

    Men det vågar väl inte ens SD kräva?

  8. Basic Rules

    ” Ni vet. Ett samhälle endast en sanning får höras…”
    Låter som dagens Sverige faktiskt. En åsikt gäller, den som körs i media och bland räddhågsna politiker.

    • Kim

      Ja, vill man att de alternativa ”sanningarna” ska få lika mycket utrymme så är det ju klart att man, likt SDs representanter och troll, ta på sig foliehatten och påstå att jorden är 4000 år, hylla pseudovetenskap, umgås med förintelseförnekare osv osv så kan man ju tycka det är ett problem med ”en sanning” i en rad frågor.
      Vilka sanningar anser du att man inte får säga?

      • Basic Rules

        Dagens media, som styrs av oligarker där makten ligger hos ett fåtal mycket rika personer, men även hos kapitalförvaltare som Black Rock och VanGuard- stora globalistiska företag som de Facto har samma makt som statsmedia hade i tex Sovjetunionen och DDR, dvs en totalitär syn på vad medborgaren ska få veta !

        Men nu börjar det så smått sippra fram erkännanden i brittisk media av alla, i detta fall från The Telegraph – beträffande konflikten/kriget i Ukraina, att ukrainska arméns förluster är enorma, i inledningen(4 veckor) av den stora ”sommaroffensiven” har man förlorat 26 000 man och att kriget nog är förlorat. Detta är inget nytt för oss som följer oberoende journalister, militära analytiker som Tex The Duran/Alexander Mercouris och Douglas Macgregor f.d. arméöverste US army.
        Där har du Ett exempel på efterlyst sanning. Capisce !
        ”Demokrati, tillförlitliga nyheter och helheten” är Bull Shit även i svensk media.

  9. brorson

    Vad gäller begränsningar av yttrandefriheten måste man, som jag tidigare har skrivit, skilja mellan VAD som sägs och HUR det sägs. Gunnar Hökmark, M, skrev häromdagen en mycket bra artikel om detta i Expressen. Migrationsministern skrev dagen efter att personer, som vistas olovligt i Sverige ska utvisas. Bra så. i samma artikel skrev hon också ”Men möjligheten för svenska medborgare eller andra med rätt att uppehålla sig här att dela med sig av idéer och åsikter ska inte förväxlas med en rätt för personer att komma till Sverige för att använda landet som internationell plattform för att driva konflikter ”

    NEJ, NEJ. N’EJ. Jag tycker verkligen inte att man ska ha samma rättigheter som svenska medborgare bara för att man har rätt att vistas i Sverige. Nägra exempel på personer som har rätt att vistas i Sverige: personer med turistvisum, gäststuderande, asylsökande, som ännu inte har fått beslut. Asylsökande som fått avslagsbeslut som de har överklagat. Asylsökande som fått avslag på sina överklaganden och ska lämma landet inom fyra veckor. Personer med utvisningsbeslut och verkställighetshinder.

    Jag har föreslagit att endast svenska medborgare ska få tillstånd att arrangera allmänna sammankomster och demonstrationer. En trolig invändning är att då kan de söka tillstånd i någon annans namn. Ja, och detta är resultatet av de dubbla medborgarskapen och att det är alldeles för lätt att bli svensk medborgare. Om det är för sent att ändra på detta, är det för sent även om tio eller tjugo år, som det inte görs nu.- Dessutom:

    1. Polisen ska ha rätt att avslå uppenbara bulvanansökningar.
    2. Det behövs intet tillstånd för en ensam person eller en mindre gruppp på två – tre personer) med ett plakat att vistas på allmän plats. En allmän sammankomst eller demonstration är alltså ett arrangemang för flera deltagare .Därför är det rimligt att ansökan ska göras av flera (minst fyra) personer, som samtliga är svenska medborgare.

    Ansökan ska också avslås om det finns välgrundad anledning att befara att arrangörerna kommer att begå brott. om arrangemanget är täckmantel för brottslig handling-
    .

  10. brorson

    Utländska medborgares fri- och rättigheter i Sverige måste begränsas i jämförelse med svenska medborgares fri- och rättigheter. Detta i syfte att skydda både Sverige som nation mot terrorism och att dras in i andra länders interna konflikter, men även för att skydda privatpersoner mot brott. Jag har redan nämnt att tillstånd till allmänna sammakomster och demonstrationer bara bör ges till svenska medborgare. Men även rätten att ta del av allmänna handlingar måste begränsas för utländska medborgare, utöver att sekretessen till skydd av privatpersoners personliga och ekonomiska förhållanden måste skärpas.

    Och med privatpersoner menar jag inte bara svenska medborgare, utan även invandrare. För de kan ju också utsättas för brott. Det är ju en ren skandal att ligaledare i andra länder, som beställer mord i Sverige, kan få fram exakta uppgifter om offrens adress m.m. ur offentliga svenska register. Inte minst gäller det flyktingar. När de har utlovats skydd i Sverige ska de ha skydd. Deras förföljare ska inte ha hjälp av offentliga svenska myndigheter. Det finns ju dessutom en avsevärd risk att invandrare mot sin vilja rekryteras till de kriminella gängen under hot om repressalier.

    När EU:s dataskyddsförordning GDPR till skillnad mot andra EU-länder bara delvis har implementerats i svensk lagstiftning, borde det inte förvåna någon att de grova internationella brrottsligheten har flyttat till Sverige, som blivit internationella brottslingars paradis. För här får de ju hjälp av offentliga myndigheter att planera sina brott- och t,o.m hjälp av en svensk myndighet (Kronofogden) att begå brotten. Inte minst bedrägerier mot lättskrämda pensionärer, GDPR måste mu implementeras i sin helhet i svensk lagsigftning, vilket kräver en grundlagsändring. Vartill de s.k. opinonsfriheterna för utländska medborgare måste begränsas, i enlighet med den grundlag som redan finns.

    Dessutom behövs en rejäl översyn över reglerna för svenskt medborgarskap. Det är ur svensk synvinkel bättre att utlänningar har permanent uppehållstillstånd än svenskt medborgarskap. Och kan i vissa fall vara bättre även för utlänningen själv. Därför anser jag att rättsimstutet permanent uppehållstillstånd behålls, men att rätten att ha ett eller flera utländska medborgarskap vid sidan att sitt svenska medborgarskap avskaffas. De som redan har det, får välja mellan att behålla det svenska medborgarskapet och avstå från sitt utländska medborgarskap ELLER behålla sina utländska medborgarsskap och byta ut sitt svenska medborgarskap mot permanent uppehållstillstånd. Så länge de bor i Sverige och inte begår brott och inte vill ha skyddsklassade jobb, har det ingen praktiskt betydelse för den enskilde.

    Vad gäller invandrare, som vill bli svenska medborgare, föreslår jag att 1. att man ska ha haft permanent uppehållstillstånd i minst åtta år, och 2. att man kan få permanent uppehållstillstånd sedan man bott i Sverige i minst fyra år med tidsbegränsade uppehållstillstånd. och 3. att man under hela denna tid inte har begått brott och även i övrigt har en hedrande vandel. Vad gäller nyfödda barn föreslår jag;
    1. att ett barn, som föds i Sverige av en kvinna, som är svensk medborgare, blir svensk medborgare oavsett faderns nationalitet.
    2. att ett barn, som föds i Sverige av en utländsk kvinna, som är gift med barnets biologiska far. blir svensk medborgare, om denne är svensk medborgare.
    3. om barnet föds i Sverige och båda föräldrarna är utländska medborgare, ska barnet ha den ena förälderns medborgarskap – inte bådas-

  11. Jonsson

    Om makten utgår från folket, då kommer Sverige, tids nog, att få se en förändring. I lagstiftningen.
    YGL är inte till för att skydda religion och politik.
    Socialdemokraterna, Mp och Nya Moderaterna har krattat manegen för detta vi nu utsätts för.
    Regeringen måste ha is i magen, deras politik är alltjämt för spretig. Billströms 57 brev är en bedrövelse, islamofobi är ett missvisande ord som han inte borde ha använt. Religionskritik är ingen sjukdom.
    Moderaterna och KD, ville utesluta Orbans parti från EU-gruppen. Nu får de igen för gammal ost.
    Liberalerna, skulle man tro vore kritiska till makt och religion. Rätt tyst på den fronten. Partiet som vill slopa alla landsgränser…

  12. brorson

    YGL (= Yttrandefrihetsgrundlagen) handlar egentligen inte om yttrandefrihet, utan om rätten att sända radio och TV. Och är alltså en motsvarighet till Tryckfrihtesförordningen (TF).YGL är, som jag ser det, en fjäsklag för journalisterna journalisterna hos public service, som alltså har fått en egen lag, i stället för att de särskilda bestämmelserna för radio o TV fått ett eget kapitel i TF. Det är ingen större skillnad mellan TF och YGL. Den egentliga yttrandefrihet finns i Regeringsformen (RF), som också är en grundlag., där det står ”Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt.” (RF 1 kap 1 § 2 st)) samt att yttrandefriheten handlar om tal, skrift eller bild eller annat sätt” (RF 2 kap 1 §).

    Det är just ”annat sätt” som yttrandefrihets-fundamentalister som Nils Funcke och Johan Westerholm tolkar som en rättighet för vem som helst i hela världen att skada och planera brott (olaga hot, utpressning och bedrägeri samt flyktingspionage) mot enskilda personer i Sverige. Funcke, som hyllas som yttrandefrihetsexpert av alla svenska medier, är en journalist, som började interessera sig för tryckfrihetsfrågor, när jobbade på en kommunist-blaska, som hyllade Maos Kina. Ocfh Westerholm drev inför valet 2018 en lögnkampanj mot Morgan Johansson(då justitieminister) och Andreas Norlén (ordförande M, för justitieutskottet och nu talman) att de tillsammans konspirerade för att avskaffa demokratin i Sverige, d.v.s i praktiken planerade en statskupp. Resultatet blev att Morgan drog tillbaka det förslag till grundlagsändring, som var nödvändig för att skydda såväl svenskar som invarndrare mot bl.a.´utländska brottslingar.

    Den värsta konsprirationsterori jag sett. Nu är han igång igen med hätska angrepp mot riksdagsledamoten Aron Emilsson, SD, för att att inte kunna skilja mellan sina roller som politiker och praktiserade kristen .Vad Emilsson sagt eller gjort, som inte fallit Westerholm i smaken, men förmodar att Emilsson har uttalat något slags förståelse för att muslimer blir ledsna, när deras heliga skrift skändas. I så fall har Emilsson hedrat både sitt parti och Sverige.Själv tycker jag att måttet är rågat när rabiata ateister skaffat sig något slags tolkningsföreträde till vad som menas mer religionfrihet ochj i yttrandefrihetens namn vill inskränka uyttrandefriheten för politiker med religiös tro. Mina första kommentarer på VK-bloggen var ett försvar för en muslims rätt att ha poliska uppdrag för MP. Inte för att jag gillar MP:s politik, utan för de demokratiska principernas skull.

    Tycka vad man vill om Morgan, men när man beskyller honom för att konspirera mot demokratin, har man gått över gränsen. Och som jag har skrivit förut, ogillar jag skarpt Jomshofs uttalande om profeten Muhammed, men stödjer inte kraven att han ska avgå som justitieutskottets ordförande.
    Som jag också har skrivit måste man skilja mellan VAD som sägs och HUR det sägs. Och Jomshof har inte överskridit gränsen för VAD som får sägas. Frågan om Muhammed ägnade sig åt slavhandel (bara innan han blev profet eller även efteråt?) och islams inställning till slaveri och slavhandel är intressant. Somalia, som under århundraden varit sista land på den afrikanska kontinenten för slavkaravanerna på väg till Arabien är fortfarande märkt att sin grymma historia, bl.a genom att tills helt nyligen harvarit ett av världens värsta kaosländer.

    Och i svenska vikingabygder, särskilt på Gotland, är enorma silverskatter – arabiska silvermynt – nergrävda i jorden. Vad slags handelksvaror, som inbringade dessa rikedomar som betalning, hade de svenska vikingaskeppen i lasten? Detta är en pinsam historia både för svenska nationalister, som vill skildra vikingatidens Sverige i en överdrivet positiv dager, och för islamister, som vill skildra det arabimperium, som Muhammed lade grunden för, i en överdrivet positiv dager.

  13. brorson

    En man har nyligen åtalats för ett 20 år gammalt mord, sedan man hittat fler kvarlevor att offret, en vid mordet 18-årig kvinna– Han hade då suttit häktad som misstänkt, men släppts p.g.a otillräckliga bevis för en fällande dom. Jag känner varken till den misstänktes eller offrets nationalitet. Men fallet väcker ändå frågan om hur länge en utlänning ska ha bott i Sverige för att bli svensk medborgare, för att inte brottslingar ska skyddas mot utvisning av det svenska medborgarkapet.

    Morgan Johansson ville, innan han blev justitieminister, införa ett provisoriskt medborgarskap på två år, innan någon kan bli svensk medborgare på riktigt. Jag ansåg i den debatten att det permanenta uppehållstillståndet skulle användas som provisoriskt medborgarskap, och under betydligt längre tid n två år. Det var alltså Morgan, som gav mig den idén. Men sedan Morgan blivit justitieminister verkar det ha gått åt rakt motsatt håll än tidiagre velat. Flyktingar kan nu bli svenska medborgare redan efter fyra år. utan att ha prestrat ett enda dugg. Mest upprörande är fallet med den 17-årige mördaren Frunze Saghatelyan, som blev svensk medborgare sedan han åtalats för mordet,. men befann sig i hemlandet för att mönstra. Jag tycker:

    1, Ingen ska bli svensk medborgare medan han befinner sig i ett annat land än Sverige.
    2. Ingen ska bli svensk medborgare medan han är misstänkt för brott. Åklagaren ska helt ha skrivit av misstanken. Fri p.g.a brist på bevis räcker inte,.
    3. Den, som vill bli svensk medborgare, ska inte göra militärtjänst i hemlandet och alltså inte åka hem för att mönstra. Det ska uppfattas som att man inte vill bli svensk medborgare.
    4. Den, som vill bli svensk medborgare ska själv ansöka om detta genom personligt besök hos Migrationsverket i Sverige.

    I fallet Frunze hade någon annan. som troligen inte ens själv var svensk medborgare, men fått vetskap om att ”barn” kan bli svenska medborgare om de bott tre år i Sverige, om någon annan anmäler detta.. Jag anser att inga barn ska kunna bli svenska medborgare, om inte den färälder, som är vårdnadshavare för barnet, är svensk medborgare. Om någon annan ansöker om sveskt medborgarskap för ett barn, ska det vara just den föräldern och ingen annan. Och dessutom ska det vara för ett minderårigt barn, som inte fyllt 12 år.

    En utländsk förälder ska alltså kunna söka medborgarskap för ett mimderårigt barn, samtidigt som han / hon söker medborgarskap för egen del. Om barnet har fyllt 12 år, ska barnet i stället ha permanent uppehållstillstånd tills barnet är gammalt nog (18 år) för att göra egen ansökan. Detta innebär givetvis att t. ex. en 15¨åring, som har begått allvarliga brott, riskerar utvisning.

    Med mitt förslag, att man ska ha haft permanent uppehållstillstånd i minst åtta år innan man kan bli svensk medborgare och att man kan få perm,. uph-tillst. tidigast efter fyra år med tidsbegränsade uph.-tillst. kan man alltså bli svensk medborgare tidigast efter 12 år i Sverige. Enda undantaget blir då mindre barn med färre än 12 levnadsår.

  14. Mique

    Ännu en gång uttrycker en företrädare för de fyras klan sitt förakt för alla människors lika värde! Det är dax för de fyras gäng, att lägga ner sitt nazistiska och rasistiska projekt! Det finns ingen plats i det svenska samhället för impotenta ”män” som är vilsna i sin mansroll! Björn Söder är skyldig svenska folket en ursäkt och hans underhuggare borde ta ett kraftfullt avstånd från denna svårt sjuka ”man” som borde söka hjälp!

      • Mique

        Det framgår med all tydlighet, att min föregående kommentar inte är riktad mot dig, men det är roligt att du tar åt dig. Din typiska internettrollsreaktion bekräftar enbart din plats i den högerextrema brun-svarta sörjan. Björn Söders och andra nazisters uttalanden, finns på otaliga internetsidor. Jag noterar, att du enträget fortsätter att göra dig svensk. Att ljuga är fult, jag håller mig enbart till fakta, sunt förnuft och medvetenhet. Att en person förnedrar sig själv, såsom du ständigt gör, är för mig en stor gåta!

  15. brorson

    Om yttrandefriheten har jag skrivit att man måste skilja mellan VAD som sägs, HUR det sägs och av VEM det sägs. Utlänningar ska inte komma hit och dra in Sverige och svenskar i andra länders interna konflikter eller konflikter mellan andra länder. OM Sverige ska blanda sig i, ska enbart vi svenska medborgare bestämma genom våra valda ombud i riksdagen. Alla som befinner sig i Sverige ska inte ha samma yttrandefrihet som svenska medborgare. Därför måste de dubbla medborgarskapen avskaffas och kraven för att bli svensk medborgare skärpas rejält-

    Asyl ska vara skydd mot förföljelse och inte en rättighet att fortsätta kampen från sina fiender i hemlandet frän svensk mark, eller att angripa andra invandrare – inte ens om de stödjer den regim, som man flytt från.

    Jag har också skrivit att endast svenska medborgare ska få tillstånd till allmänna sammankomster och demonstrationer, och att det ska vara minst fyra sökande. (Det krävs inget tillstånd för en ensam person eller mindre grupp på två – tre personer med plakat att vistas på allmän plats.) Jag har också skrivit att polisen måste ha rätt att avslå uppenbara bulvanansökningar samt om det finns anledning att befara att arrangör kommer att begå brott, d.v.s. om arrangemanget kan misstänkas vara täckmantel för brottslig handling. Det är mer tveksamt om polisen ska ha rätt att avslå en ansökan, om s.k. motdemonstranter kan befaras komma att begå brott under arrangemanget.

    Har alla dessa s. k. motdemonstranter ö.h.t. rätt att vistas i Sverige? Varför vistas de ändå i Sverige, om de inte har rätt till det? Och om de har det, bör deras uppehållstillstånd återkallas, om de har försökt hindra en laglig opinionsyttring, som svenska medborgare (oavsett födelseland) haft tillstånd till. När jag gör skillnad mellan VAD som yttras och hur det yttras, menar jag självfallet att yttranden i tal eller skrift ska ha starkare skydd än yttranden i bild eller ”på annat sätt”. Som exempel torde det vara tilltet att i ord beskriva vad pedofiler gör med barn, men inte genom bild, för i så fall är det barnpornografibrott-

    Nu ställs avgångskrav mot två SD-riksdagsledamöte r(som i likhet med andra riksdagsledamöter är svenska medborgare) för VAD de har sagt, trots att ingen av dem har överträtt gränserna för VAD som får sägas. Oavsett vad vi tycker om Jomshofs och Söders uttalanden, så är försöken att tysta dem ett angrepp på allas vår yttrandefrihet. Själv har jag tagit bestämt avstånd från Jomhsofs uttalande om profeten Muhammed- och Söder är den SD-politiker, som jag tycker mest illa om. Men tänk om han har rätt i sitt uttalande om Pride?

    Mig veterligt har inga ambassader stormats eller bränts ner efter Jomshofs uttalande om profeten-Varför reagerar muslimer så olika? Kan det bero på att Muhammed inte var någon Gud – inte ens enligt muslimsk tro?

  16. Marko

    Och vinsten blev eritreanskt inbördeskrig i Stockholm.
    Tack alla verklighetsfrånvända moraliskt överlägsna inkompetente politiker och övriga som byggt detta samhälle.
    Vad var fel med det gamla?
    För tryggt? För mycket välfärd?
    Vad gör regimtrogna i Sverige fö?

    • brorson

      Om jag fattat rätt hade ambassadpersonal medverkat. Var de arrangörerna? Har de inte en ambassad att hålla till i . dit de kunde ha bjudit in intresserade av eritreansk kultur? Enligt en norsk expert är dessa festivaler till för att kontrollera eritreaner (flyktingar?) i Sverige. Ska svensk polis användas till sådant här? Krävs lagändring-

  17. brorson

    Efter att ha vänt halva världen mot Sverige och svenskar, har Momika till slut sagt att syftet var att boken ska förbjudas. Han vill alltså avskaffa svensk tryckfrihet och indra oss svenskar att läsa vilka böcker vi vill. Detta kommer inte att drabba särskilt måna muslimer, eftersom de flesta svenska muslimer är invandrare, som föredrar att läsa Koranen på originalspråket arabiska. Undrar för resten vilket straff som väntar den som kommer att smuggla in koraner i Sverige – om utlänningen Momika får bestämma svenska lagar.

    Har ni märkt att reaktionerna under senare tid har glidit från att förbjuda uttryckssätt utan tydligt budskap till att förbjuda åsikter? Kritik mot pride ska alltså förbjudas. Vad står pride för egentligen: Alla människors lika värde eller att alla sex-tekniker är lika bra? Under pride-spektaklet låtsas en massa heterosexuella fjantar att de är bögar och beter sig som de tror att alla homosexuella beter sig. Och förnedrar därigenom dem, som verkligen är homosexuella.

    Vi får inte heller kritisera indoktrineringen av små barn att de är födda i fel kön, och blir osäkta på vilka de ät och vill byta kön, vilket är en biologisk omöjlighet .Många som har trott på detta vetenskapliga bedrägeri,har blivit skadade för livet genom amputation av fullt friska kroppsdelar, som inte kan återstållas, vartill hormonbehandlingars långsiktiga risker är okända, men förmodligen leder till en tidiare död. De kortsiktiga biverkningarna, som drabbat en del ”könsbytare” är däret väl kända. Som exempel tvingades en man efter genomförd penisamputaion avbryta hormonbehandlingen föratt inte dö omedelbart och lever alltså nu (om han fortfarande lever) som skäggiga damen,

    Såg för resten att utrikesministern har givit en intervju framför en pride-flaggan. där han klagar på att det kommer att ta tid att återuppbygga Sveriges förlorade anseende internationellt. Ännu längre tid kommer det att ta, om svenska ministrar visar att Sverige som ett land, vars regering stödjer allehanda sexuella perversiteter. Det må vara sant att en majoritet av världens muslimer lever i diktaturer, men det betyder inte att alla dessa muslimer har fel om allting. Svenska besser-wissrar kan också ha fel.

    Men det får vi svenskar inte säga? Jag anser fortfarande att det ska vara straffbart som förargelseväckande beteende att bränna pride-flaggan. Man får välja sina uttryckssätt.

  18. Mique

    Inte homofob, men!? Inte islamofob, men!? Inte kvinnofientlig, men!? Inte rasist, men!? Inte nazist, men!? Inte narcissist, men jag har alltid rätt!

  19. brorson

    Pride kan som så mycket annat i Sverige sammanfattas med orden ”Det var en gång”. Jo, men när målet, som var en gång, väl var uppnått, borde man ha lagt ner kampanjen. Men det kunde man ju inte, för i så¨fall hade alla bidragen från skattemedel gått förlorade. Det behövdes alltså nya mål, och nya mål och nya mål… Ministrarna, som yrar om att ”älska vem man vill”, har hamnat mycket långt bakom flötet.

    Det är samma sak med kriminalvårdens humanisering. Det var en gång … nödvändigt. Men nu har Sverige blivit en lockande brottsplats för kriminella från hela världen, ett paradis för kriminella, med låg risk att åka fast, lindriga straff om man ändå gör det, och en human kriminalvärd.

    Samma sak med utlänningars rättigheter i Sverige. Det var en gång…Men nu har det gått för långt. Först nu har vi en justitieminister, som säger att utlänningar inte ska kamma hit och dra in Sverige i andra länders interna konflikter.

    Det var en gång…. Jag var vuxen redan då. När svenska zigenare inte hade rätt att bo i hus, som andra svenska medborgare. De var tvungna att bo i husvagn, men enligt lag bara tre dygn i varje kommun. Ofta blev det längre, eftersom byråkratin och avhysningen brukade tid.

    Det var en gång,,, när även svenska minoriteters rättigheter måste förbättras. Men ni. Ulf Kristersson, Tobias Billström och Johan Persson som var små bebisar på den tiden, har redan fossil i stället för hjärnor i skallen. Ni tror att allting fortfarande är, som det var en gång.

    I er iver att vara politiskt korrekta, fattar ni inte att pride, med alla heterosexuella politiker som viftar med plymer, förlöjligar och förnedrar homosexuella, sprider stereotyper om hur homosexuella är. Johan Person skrålar om rätten att vara den man är. Men stereotyperna är inte det värsta med pride, utan jakten på nya mål ,propagera för nya perversioner, för att få klirr i kassan.

    • Mique

      Vad nu då!? Är det inte du som uttryckligen vill tillbaka till ”det var en gång…”? Har du blandat samman saker och ting igen, eller är det en ny variant av desinformationsstrategi?

      • Drutten

        Vissa ämnen som diskuteras kan jag tycka att Brorson har bra tankar om men ibland spårar han verkligen ur i sin iver att trumfa Mique. Kanske Willy Hansen skulle medla. 🤣🤣🤣🥳 Bättre att skriva av sig sin frustration på Holmlunds blogg för han tar ändå aldrig in all dynga som folk skriver av sig. Och då förargar vi ju ingen förutom Holmlund🤣🤣🤣🥳🤣🤣🤣. Tack för mig nu slutar jag läsa bloggarna…………………..kanske.

        • Mique

          Kom igen ”Drutten”! Det blir jäkligt tråkigt, om du slutar! Du och jag har ofta råkat i luven, men inte hatar vi varandra för det!…? Det är väl så det ska fungera i ett demokratiskt samhälle? Bra grej att låta Villy Hansen medla.

          • Drutten

            Ja jag skrev kanske för att gardera mig och det höll inte länge🥳. Nej då aldrig hat och dumheter.
            Just goood feeeeling❤. Det behöver vi mer av.

        • brorson

          Drutten. Är du också en sexualiserad tokliberal, som tror att homosexuella människor är konstiga djur. som inte är som andra människor? Och nu tål du inte höra sanningen om det kommersiella jippot pride… Men vi har ju en moderat-liberal regering, som stödjer den ”fria” företagsamheten med att vräka miljarder av skattemedel över privata företag, som tjänar storkovan på ”den gröna omställningen”. Näringslivet har hur som helst upptäckt att homosexuella, som i genomsnitt har färre barn att försörja än genomsnittsbefolkningen är en köpstark konsumentgrupp med höga inkomster – eftersom de kunnat lägga mer tid på karriär än på barnuppfostran. Bra det, men Pride handlar mer om profit om fördomar om homosexuella än om människovärde.

          ¨Det råkar emellertid vara så, att min förra fästmö har en dotter som är homosexuell och är gift med en annan kvinna. Och enligt de kvinnorna, är pride-veckan den värsta veckan på hela året, efttrsom de då inte får vara de, som de är utan förväntas bete sig som perversa fjollor. Min fästmö hade skrivit en artiel med krfitik mot pride-jippot och fått ett hatbrev från en liberal, som menade att hon borde träffa någon homosexuell för att få veta ”hur homosexuella är”.

          Alltså: Homosexuella har kämpat i decennier för att bli accepterade som de, som de är, vanliga män och kvinnor – med ett annorludna partnerval.. Men när det målet är uppnått, börjar pride-jippna att sprda det rakt motsatta budskapet,varigenom homosexuella förläkligas och förnedras .av en liten klick homosexuella och en mängd röstfiskande heterosexuella politiker, som tror att de vet ”hur homosexuella är”- Vet du för resten själv vad hbtqi står för?. Från början var det bara h och b.

          Om hbtqi-fjanten Ulf Kristersson menar allvar med alla människors lika värde, borde han hissa röda fanan på sitt residens på 1 maj, eftersom röda fanan från början inte var någon partisymbol utan en symbol för just alla människors lika värde. Men det har kanske dagens moderater kanske fortfarande svårt för?

      • brorson

        Och hur förr var förr? Du kan inte ha bott i Sverige så länge som du själv påstår, när du inte vet att det fanns ett förr, när man kunde säga att det var sämre förr. Det framgår f.ö. mycket tydligt vad jag menar med det jag skrev. Att det har gått för långt, när fortsatta ”förbättringar” har blivit försämringar.

        • Mique

          Det är den enskilda personen som avgör vad som är en förbättring eller en försämring! Det övriga i din kommentar är enbart svammel!

          • brorson

            Jaså, det finns inga objektiva sanningar? Är du faktaresistent? Men om vi tar kriminalvårdens humanisering, så är det klart att det – vid en samlad bedömning – var en förbättring, så länge följden inte blev att brottsligheten ökade. Och det verkade ett tag vara möjligt att förmå gamla kåkfarare att tänka om sluta begå ny brott. men det var så länge fängelserna dominerades av det svenska klientelet- innan det importerade klientelet tagit över- För att en fortsatt humanisering skulle lyckas, vilket i sig var tveksamt, hade en stram invandringspolitik varit en absolut förutsättning. NU stämmer det att det var bättre förr. Men DÅ var det sämre förr.

          • Drutten

            Ja just så. Mique du har rätt. Även om jag ibland, jag skrev ibland, kan hålla med Brorson fastän han är lättstött och grinig. Men så är det kanske med att skriva på bloggar det är lätt att vara tangentsnabb med orden men över en kopp fika skulle vi kanske ha trevligt och se att det finns mer likheter än olikheter. Håhå jaja .

          • Drutten

            Jag håller med dig i stort sett Mique även om vi ibland tycker olika men osams blir vi aldrig. Brorson antar så mycket ibland men vet något om oss gör han icke när han försöker klistra olika epitet på oss. Hå hå ja ja.

  20. Mique

    Jepp, ”Drutten”! ”Plåten klingar lika!”, som man säger på mitt tidigare modersmål! Lev Väl Min Vän! Må kraften vara med dig! Mique.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.