Tretton månader tog det

Tretton månader tog det för statsministern att bekänna vad ”katten släpat in”. Det som är överraskande är inte att statsministern nu har sagt vad han menade om Åkessons uttalande om att riva religiösa byggnader. Det som är ständigt överraskande är att han inte sagt ifrån om den vidriga framfart SD gör.

”Statsministern anser att Åkessons ord var ansvarslösa av flera anledningar. – Det får resten av världen att tro att Sverige är emot muslimer i allmänhet, att vi sår split och splittring i samhället mellan olika grupper. Det tycker jag är dåligt att göra i den farliga tid vi befinner oss i just nu. Nej, det är inte en ”bra poäng” utan ett försök att smeta Islamism på alla muslimer. Alternativet till att riva moskéer och avskaffa religionsfriheten är att inte riva moskéer och ha kvar religionsfriheten”., TT, 2023-11-28. Nu är det dags för regeringspartierna M, KD och L att helt enkelt säga ifrån om det törs. Annie Lööf gjorde det innan valet och hon fick verkligen lida för det.

SD har gjort det mesta för att jaga muslimer. Islam är världens näst största religion. SD tycks dra alla muslimer över en kam. Det är gement fegt att statsministern inte sagt ifrån till SD tidigare.

Ingen av de tre regeringspartierna törs säga ifrån om de rasistiska och diskriminerande uttryck som SD utövar. Är det så att partiledarna för regeringspartierna inte har märkt något i stil med ”det inträffade i så små portioner att vi inte märkte något”. Detta känns igen från en annan tid. säg i från annars lutar det mot ett rasistiskt statsskick, Se Rasistiskt statsskick på väg? | Villy Hansen (vk.se)

Jag har sagt det tidigare. Det krävs inte ett högernationalistiskt parti för att få ordning på ett lands stora problem vilka de vara månde. Det räcker med politiker som förstår hur det skall gå till. I dagarna har S bekänt färg. Det kan båda bra.

Det är inte svenska folket som har tillsätta SD att helt dominera politiken utan det är regeringspartierna M, KD och L som helt och hållet stått för detta. Precis som i fler andra länder kommer högernationalister till makt genom att det får stöd av andra partier. Högernationalister har kommit till makten i flera länder genom att få stöd av andra partier. Ett exempel är Tyskland där Alternativ för Tyskland (AfD) har fått stöd från andra partier i vissa delstater. Ett annat exempel är Österrike där Frihetspartiet (FPÖ) har varit en del av regeringen vid flera tillfällen. I Italien har Lega Nord, som är ett högernationalistiskt parti, varit en del av regeringen vid flera tillfällen.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.