Invandrare

Början i Sverige för familjen Hansen

Vi kom till Sverige likt många andra invandrare för att få ett bättre liv. Jag den lilla pojken på bilden tillbringade sin första vinter i en barack för skogshuggare. Mor och far hade upplevt andra världskriget med rasism, nazism och därefter några efterkrigsår och ville få det bättre. Några for till Canada och vissa till Sverige. Som de allra flesta invandrare ville vi göra rätt för oss och få ett bättre liv. Vi fick ett mycket bra liv och blev väl mottagna. Vi kom inte för att ”utnyttja ett socialt system”. Det gör högst sannolikt inte heller de flesta invandrare som kommer idag.

Invandrare kommer till Sverige för att det är ett bra land att leva i oavsett vad ett tragiskt politiskt parti i dag försöker inbilla folk.

Jag vet hur det är att vara invandrare även om det kan tyckas lindrigt att komma från Danmark och inte från Mellanöstern eller Afrika.

Det tragiska idag är att vi har en regering som utan urskiljning beskyller invandrare över lag som orsak till de stora samhällsproblemen med kriminalitet och utnyttjande av sociala förmåner.

Hur skulle det vara om politiker uttryckte sig förenligt med hela sanningen?

Etiketter:

19 kommentarer

 1. GF.

  Det bästa för dig är att du slutar ta åt dig.
  De invandrare som åsyftas i debatten är naturligtvis de som invaderat Sverige på senare tid, ja bara sedan millennieskiftet ca: 2milj. i mitt fosterland!
  EU har ju också invaderats så till den”milda grad” att i alla större städer har många stadsdelar övertagits och som har resulterat i vad som kallas ”white flight”(händer även i Sverige, Malmö tex.)
  Och ja jag kallar det invasion med tanke på vad som händer tex i Zeuta där tusentals klättrar över staket, skadar gränspolisen etc.
  Det är främst utomeuropeiska MENA (middle east north Africa) +afghaner från islamska länder, där inavel och låg IQ gör att dom inte är kompatibla med väst, till det kommer också oviljan att integrera sig, alltså att i stället ibland tex klanerna följa sharia liksom romerna utövar o följer sina egna lagar.
  Visst finns det bra människor därifrån, men dom är få, så frågan blir är det värt att ta emot miljoner när en bråkdel av dem fungerar i samhället utan att bli en belastning.
  Finns trådar på tex. Flashback som bevisar vad som sker i det tysta, som svt o andra pk nyhetskanaler aldrig rapporterar om. Tex. denna, domar och Fup. (Förundersöknings protokoll) -mot i detta fall endast afghaner (skrämmande läsning om ni scrollar lite.)
  https://www.flashback.org/t2805907
  Alltså fortsätter du att ta åt dig på det sätt du gör, så kommer du att framstå som korkad, eller på ren svenska dum i hela huvudet!
  It’s yours choice.
  Good luck i’am shore you fit in somewhere.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Du har helt fel. Jag tar inte åt mig. Det finns inget i det jag skriver som fastställer att jag ”tar åt mig”. Mitt stora budskap är att alla invandrare faktiskt dras över en kam genom att ingen politiker är nyanserad i sin kritik mot invandrare. Självfallet är det så att dem som inte är önskvärda inte heller är dem som är önskvärda med det är sällan eller aldrig som någon politiker säger att det finns önskvärda invandrare trots att det faktiskt finns det.

   Till sist kan jag gärna poängtera för dig att du möjligen inte själv förstår vad ditt uttryck ”Det är främst utomeuropeiska MENA (middle east north Africa) +afghaner från islamska länder, där inavel och låg IQ gör att dom inte är kompatibla med väst” egentligen är för något. Ni som möjligen läser detta som bloggkommentatorn skrivit ”låg IQ gör att dom inte är kompatibla med väst” borde känna igen det från vad som sades i Tyskland under 30-40-talet. var det inte så att en grupp nationalsocialister menade att judar var just mindre-någonting?

   • Jörgen K

    Det går inte att bortförklara den osedvanligt höga andel inavel i Mellanöstern och i Nordafrika, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kusin%C3%A4ktenskap även här beskrivs https://gapf.se/kusingifte/ problematiken.
    I tabellen ses procentsatser i äktenskap i första led samt allmänt släktskap i procent.

    Sedan kan man tolka detta hur man vill, men verkligheten är att de har den absoluta högsta koncentrationen av inavel på jorden vilket inte går att förklara bort med en enfaldig hänvisning till Nazismen. Det ger konsekvenser i många avseenden.

    • Mique

     Du har rätt ”Jörgen K”, man kan inte tolka artiklarna på Wikipedia och Gapf ”med enfaldig hänvisning till Nazismen”. Däremot är signaturen ”GF”s påståenden om lägre IQ och annat rasistiskt trams rena och skära nazist-fjolligheter, det framställs ingenstans i Wikipedias eller Gapf’s artiklar på internet, att ”kusingifte” skulle generera lägre IQ, artiklarna framför endast riskerna med ”kusingifte” då det gäller genetiska sjukdomar. ”Kusingifte” var tidigare mycket använt bland adeln i Europa, även i Sverige, för att säkerställa ägande och makt inom respektive släkt, Habsburg-släkten är ett av flera exempel. ”Flashback” är ett ökänt internetforum, där falsk fakta, konspirationsteorier och pseudovetenskap flödar fritt! Genetiskt kan signaturen ”GF” vara närmare släkt med en person i Kabul, än med Jimmie Åkesson.

     • GF.

      Jämför kartorna över inavel respektive IQ, så sammanfaller de märkbart! https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country
      Notera även att det är folk just därifrån Sverige godtroget (korkat) har öppnat gränserna för i massor!
      Inte konstigt att det ser ut som det gör i Sverige.
      Tycker även du Mique bör fundera på om det inte är nog snart, med tanke på att desto fler som skall dela på ett lands tillgångar, desto mindre blir det per capita, och vissa grupper dvs. invandrare kommer att få stryka på foten först, varje folkgrupp står sig själv närmast när det börjar knipa!
      Do you follow?
      Vidare så länken till Flashback innehåller domar från domstolar, och visst, dom går ju att ifrågasätta av såna som dig, men det säger ju också en hel del om hur du är funtad!

     • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Bäste signaturen ”gemal” din fascination för IQ och inavel får mig även att bland annat tänka på historien den som utspelade sig under 30 och 40- talets Tysklande. Alla ord därtill blir överflödiga. Oavsett fakta eller inte balanserar du i vart fall po etikens yttersta utkant inte långt från träskets djupaste punkt.

   • GF.

    Du brukar ofta tacka för insiktsfulla inlägg, men det verkar inte som du tar till dig insikterna eftersom du rullar i gamla hjulspår fortsatt och upprepar dig in absurdum med din SD kritik, de enda parti som inte är skyldig till dagens havererade Sverige, betänk även att det finns > 1,3 milj. Sd sympatisörer.
    Vad gäller IQ, inavel så refererar jag och citerar olika undersökningar som finns på Google eller via andra sökmotorer som jag hellre föredrar.
    Och det anses från många håll att det är svårt att tex utan fullvärdig skolgång komma till väst och kunna integreras.
    Utsatta områden är fulla av människor som sitter hemma och lever på bidrag eller blir kriminella just därför, samt att därtill kommer många från kulturer där kvinnan skall föda barn och inget annat,i västs ögon något av lägre stående kulturer!
    Det hjälper inte att enbart kritisera SD och tro att det havererade Sverige skall kunna återuppstå, kom med något konstruktivt i stället!

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Sökmotorer kontrollerar inte sanningen i ”Vad gäller IQ, inavel så refererar jag och citerar olika undersökningar som finns på Google eller via andra sökmotorer som jag hellre föredrar.” SD förtjänar enligt många och mig mycket nagativ kritik.

     Jag är inte politiker eller vald att vara poilitisk företrädare varför jag inte har sådan stor kunskap men jag annvänder min möjlighet att ha åsikter vilket är avsikten med åsiktsfrihet.

     Jag tror att det skall annat till en den politik som har varit de senaste decennierna men jag tror definitivt inte på högarnationalistisk politik. Jag tror på en helt ny politik som kan befinna sig mera i mitten. Vem vet kanske det är så att Socialdemokraterna kryper mera åt mitten och kanske då blir aktuelle en senare gång?

  • Mique

   Hej signaturen ”GF”! Min mormor vänder sig i sin grav, kanske lika bra det så slipper hon liggsår. När hon levde påtalade hon ofta för mig ”släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen!”. I dagens Sverige styrs politiken i Sveriges Riksdag av ett gäng rasister och nazister, ekot från förr klingar allt högre och nazisterna har utnämnt sig själva till ”judarnas bästa vänner”, ur led blir kunskap, sunt förnuft och medvetenhet då nazisterna försöker skriva om historien! Mique.

 2. GF.

  Tillägg: det är klart att vissa grupper av invandrare dras över en kam, när den större delen inte klarar att tex försörja sig själva, det blir ju svårt att separera dem på något vettigt sätt, ja förutom inom kriminalvården där de flesta är just invandrare!
  Kom just av en anledning att tänka på Göran Persson (S) när han varnade bidragsturism, vilka grupper tror du mest han syftade på då?

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   ”Den större delen” invandrar för att de bedömer Sverige som ett bra land inte för att de får bäst med bidrag. Det kan alltid finnas anleldning att varna för att dem som kommmer gör det för bidragen skull men det gäller sannolikt inte den allrs största delen. Dem som inte klarar av att försörja sig minskar med stor sannolikhet efter en tid i landet. Om de ”flesta är invandrare” inom kriminalvården som du påstår är i varje fall de allra flesta av invandrarna inte kriminella. Förstå skillanden!

   • Agneta

    Sant är att de flesta invandrare inte är kriminella. Men enl rapporter från BRÅ så är personer med invandrarbakgrund överrepresenterade när det gäller brottslighet.
    Angående inavel så är det ju känt att kusingifte (som är vanligt inom klankulturen) ökar risken för genetiska defekter. Detta är vetenskap och har inget med rasism att göra.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Det du säger är sant och grundar sig på vetenskap varvid detta faktum därför inte är rasisiskt. Dock kan rasistisk ställningstagande ocj förhållande varfa gällande om detta faktum skulle tillskrivas hela gruppen och att även ge uttryck för förmiskande värdeomdömen. I förhållande till detta om dessa människor på något sätt skull sorteras bort blir det en etisk fråga om människors lika värde.

 3. kenth

  Det är så i alla grupper oavsett så finns det rötägg så drar dem med sig de seriösa som sköter sitt leverne. En karl jag träffa sa han kom på slutet av 60talet,jobbat hela tiden aldrig tagit mot bidrag. Han var mäkta sur på sina landsmän som idag kommer hit o skriker om pengar o bidrag ,så även han blir klassad för sin hudfärg utsn vidare.

 4. Pingback: Makabert avslöjande | Villy Hansen

 5. sven

  Det är självklart vi ska hjälpa människor men vi ska inte bara ta hit och skita i dom som vi nu gjort i många år .Detta skapar de problem vi har idag i invandrartäta områden. Detta måste vi kunna prat om inte ta fram rasistkortet direkt. För hur det än är så är det i dessa områden vi har paralella samhällen och de grövsta brotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.