Makabert avslöjande

Efter mitt förra blogginlägg Invandrare kan ett makabert avslöjande göras efter en rad kommentarer. Det ger anledning till reflexioner. Vad jag i första hand tänker på är hängivenheten och fascinationen hos många om invandrares IQ och i vilken mån det förekommer så kallad inavel. Vid djupare eftertanke är dessa frågor kopplade till etik om hur vi skall se på olika människor.

Ärligt talat får jag kalla kårar på ryggen av att synen på människor som kommer från vissa andra utpekade regioner, länder och kulturer generellt sett skulle vara kopplade till lägre nivåer av IQ och förekomsten av inavel. De flesta känner igen den nedslående synen på människor som ansågs ha ”lägre värden, var av annan ras och ointelligenta” med flera beteckningar. Undret 30/40-talets Tyskland var det judar och romer som nationalsocialisterna inte ville ha med att göra som sedan skulle utrotas och blev till stor del utrotade. Nu för tiden har det tillkommit nedslående syn på människor från Mellanöstern och Nordafrika (av forskare kallad MENA-länderna).

I dag kan vi konstatera att resonemanget om invandrare som kommer från vissa regioner, länder och kulturer enligt många inte bör komma in i Sverige. Med envishet och stor ambition arbetar debattörer och kommentatorer till blogginlägg intensivt med att söka bevisa deras sanning i att dem med lägre IQ och där inavel förekommer härstammar från dessa utpekade regioner, länder och kulturer.

Med vilken rätt har människan att skilja ut andra som mindre värda? Dem som i så fall föddes till att få mindre kognitiva förmågor eller biologiska och fysiologiska dysfunktioner på grund av genetiska skäl kan inte själva vara skyldiga till detta och behöva lida och behandlas orättvist? Den som skulle vara mindre smart genom lägre IQ skall naturligtvis ha lika stort människovärde som andra.

Att helt enkelt föra ett resonemang i de termer som gjorts i flera kommentarer jag fått på inlägget Invandrare är grunden till vad exempelvis rasismen, nationalsocialismen och nazismen är sprunget ur. Jag har naturligtvis inte kunnat godkänna alla kommentarer till blogginlägget Invandrare för att de har visat en förskräckligt rutten och omänsklig syn på medmänniskor.

Vi får hoppas att den avskyvärda och oetiska människosyn som uppenbarat sig inte vinner terräng. På den sociala plattformen X (före detta Twitter) har den uppenbarligen fått stor framgång. Det ser dock tyvärr inte så positivt ut just nu.

 

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Mique

  Svar till signaturen ”GF”s kommentar den 7 februari, kl 22,49. Min kommentar den 7 februari, kl 08,49, gällde dina rasistiska och nazistiska metoder att sprida desinformation! World Population Review är en vinstdrivande organisation, med tydliga kopplingar till ett flertal av USA’s högerextrema organisationer och regimen i Folkrepubliken Kina. World Population Review använder sig av manipulerad statistik, ”plockar körsbär” från vetenskapliga artiklar och flera andra av extremhögerns metoder, för att sprida manipulerad ”fakta”. Domar är offentliga i Sverige! En fråga: Hur är sådana som jag funtade enligt dig? Källor: Qwant, The Dark Web, Kali Nethunter Community, Arch Linux Community, och The Frenchman Community.

  • GF.

   Vi kan enkelt titta på länders utveckling, vilka som ligger i det övre spannet resp i det lägre och ställa frågan, vad det beror på.
   Vad tror du Mique?
   Förklara gärna ditt resonemang, om varför valfritt MENA-land inte kommit längre….
   Och varför väst skall tillåta dränering av den lilla eventuella intelligensian från dessa länder, med att främja dom att komma till väst.

   • Mique

    Tyvärr signaturen ”GF”, din trovärdighet är lika med noll, då du grundar dina påståenden med ”fakta”, från en mycket suspekt källa, som är ökänd för sina kopplingar till högerextrema nationalistiska organisationer i USA och till regimen i Folkrepubliken Kina. Jag konstaterar att du på välkänt internettrollmaner, inte lämnar svar på enkla frågor, såsom, ”hur är sådana som jag funtade?”, vilket är en mycket tydlig definition av ett internettroll. Jag registrerar tillsvidare din signatur ”GF” hos Kali Nethunter Community och The Frenchman Community, i deras internettrollarkiv. I och med det är konversationen avslutad. ”Mata inte trollet”!

    • GF.

     Du kan registrera mig var du vill, det har ingen betydelse,det är bara ett svaghetstecken tillsammans med annat du insinuerar!
     ……funtad….. ja tror man inte på fastslagna domar från domstolar, då måste man vara på ett visst sätt, eventuellt har man problem med auktoriteter.

   • erot

    exakt, jag har haft många funderingar på hur många uppfinningar och tekniska innovationer och stora företag som har sitt ursprung i de så kallade MENA-länderna, Inte Elektrolux eller Tesla eller Airbus iaf ,det vet jag med säkerhet, möjligtvis lerkrukan som bärs på huvudet? rätta mig om jag har fel

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Nu var detta ettsvar till signaturen GF men jag ger även en kommentar. Först ditt uttryck ”möjligtvis lerkrukan som bärs på huvudet?” visar en ytterst nedslående syn på dessa människor. Även om det inte handlade om innovationer som som skriver i nivå med Elektrolux eller Tesla eller Airbus så har dessa länders arbetare i vart fall sett till att det har producerats billiga produkter som underlverantörer och andra märkesprodukter. Oaktat till dåliga viullkor för arbetarna i dessa länder. DEt jag vänder mig emot är den vanligt förekommende gemena synen på dem.

     • erot

      Ja lerkrukan kanske var lite nedslående, dessa länder har nog inte varit i behov av att hitta på nya uppfinningar, kanske pga varmare klimat? Hus och byggnader byggs ju för en bråkdel av vårat pris där nere, ingen tjäle, vattenledningarna går ovan marken, ingen isolering behövs mm.
      Dom måste ju försörja sig, så att jobba på textilfabriker är ju inget fel med det, hur skulle dom annars försörja sig.? Dåliga villkor hör man ju ibland här i väst,ska dom strejka då och bli utan lön bara för att vi tycker att villkoren är dåliga? Tex Bangladesh.
      ordet ”billigt” är relativt.

 2. erot

  då vänder vi på frågan så att jag slipper uppfattas som nedsättande,har bloggförfattaren några exempel på uppfinningar som kommer från de länderna?

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Sådana uppfinningar känner jag inte till. Men ett folk och en kultir är naturligtvis kreativa och värdefulla även om det inte gjort traditionelle uppfinningar. Det finns i förhållande till uppfinningar så kallade upptäckter.

 3. Drutten

  Om vi inte hade haft alla onödiga uppfinningar från vår del av världen så skulle planeten mått bättre och planetens befolkning varit mindre. Som vi bäddat får vi som ställt till det nu ligga i det habegär vi alla haft och har. Våra barn och alla efter dom får nu städa efter oss om det går.
  Men allt har ju alltid handlat om makten….lova mest åt folket så är makten vår och alla i den rika världen är lika medskyldiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.