Ranking bekräftar, Centerpartiet är Alliansens gröna röst

Tidningen Miljöaktuellt publicerar varje år en lista på de 100 svenska personerna som rankas som miljömäktigast i Sverige. På årets lista har man utsett Andreas Carlgren som den mest miljömäktigaste under 2010. – Det är roligt att bli uppmärksammad för det offensiva miljöarbetet regeringen gör och för de framgångar vi haft inom flera områden, skriver Andreas Carlgren på sin blogg.

Andreas Carlgren var rankad på fjärde plats på listan 2009 men har nu alltså klättrat upp till första plats. Andreas skriver på sin blogg  att de internationella framgångarna förpliktigar Sverige till att fortsätta vara ett grönt föregångsland inom alla miljöområden. Det är ett stort ansvar, och en spännande utmaning, för denna mandatperiod.
Särskilt roligt är att det återfinns många centerpartister på listan.
Där hittar vi:
Lena Ek, europaparlamentariker, plats 16
Maud Olofsson, partiledare och näringsminister, plats 24
Eskil Erlandsson, landsbygdsminister, plats 50
Daniel Johansson, statssekreterare Näringsdepartementet plats 57
Gustav Andersson, Landstingsråd Stockholm plats 69
Magnus Wallerå, statssekreterare statsrådsberedningen plats 91
Per Ankersjö, miljöborgarråd Stockholm plats 100
 
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier