4 av 5 nya jobb kommer i småföretag

Vi vet att det är i de små företagen som de nya jobben kommer. Centerpartiet driver ständigt på för bättre villkor för de jobbskapande företagen.

De senaste tjugo åren har fyra av fem nya jobb skapats i småföretag. Även i kärva tider har småföretagen fortsatt att anställa. De allra flesta småföretag är ägarledda. Ägarna bor på orten och har ofta stort engagemang för bygdens utveckling. De nya jobben i småföretag ger stora skatteintäkter som är nödvändiga för att finansiera välfärden.

Centerframgångar för jobbskaparna

Centerpartiet har i budgeten för 2014 nått nya resultat för att företagen ska kunna skapa jobb. Arbetsgivaravgifterna för ungdomar sänks ytterligare. Egenavgifterna sänks för 180.000 småföretag. Förslaget på månadsvisa kontrolluppgifter skrotas. Ett investeraravdrag införs redan 1 december i år.

Socialdemokraterna slår mot småföretagen

Socialdemokraterna vill höja arbetsgivaravgifterna för unga. De vill höja egenavgifterna. De vill höja restaurangmomsen. De vill begränsa företagens möjligheter inom välfärdsområdet.

Vänstersidans politik drabbar inte bara småföretagen. Den slår hårt mot de unga som behöver jobb. Den lägger nya bördor på landsbygden. Den försämrar många kvinnors arbetsmarknad.

Centerpartiet har gjort mycket för småföretagen. Och vi vill mer. Vår politik för nya jobb är raka motsatsen till Socialdemokraternas alla nya bördor.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. mange

  Jag kan inte förstå att det ska ta en sådan lång tid att förstå.. att sänka arbetsgivaravgifterna har endast försvårat för dom som är 27 plus.
  Ta bara senaste artikeln om en tjej som inte fick jobb på Adecco för att hon var för gammal ”35år” just på grund att det är lägre arbetsgivaravgifter för dom som är under 26.

  Hur ska en med många års erfarenhet någonsin kunna konkurrera men en som är ”ung” när ni hela tiden gör så att det är billigare att anställa en ung ”under 26” och oerfaren än en äldre över 26.

  Jag tycker att ni ska ta och börja fundera kring detta för det är MÅNGA som går hemma och söker och söker jobb men inte får något för företagen tar in yngre förmågor bara för att dom sparar ett par kronor.
  Nej säger jag gör om gör rätt.

  Och till sist restaurangmomsen… jag vill att ni visar siffror som säger att företagen har anställt mer folk och räkna inte in Mc Donalds , ni är ju så naiva som man blir mörkrädd.
  Och just det skulle det inte bli billigare när ni sänkte just restaurangmomsen ?? nja det kan jag med egen erfarenhet säga att det har det då inte blivit.

  • Ulf Eriksson (inläggsförfattare)

   Utanförskapet är ett stort problem för alla som drabbas. Lägre arbetsgivaravgifter för dom som är under 26 är en åtgärd för att underlätta för den grupp som har den högsta arbetslöshetssiffran att komma in på arbetsmarknaden. Att skapa förutsättningar för unga att få ett arbete måste prioriteras. En mångårig arbetslöshet för ungdomar kan innebära ett livslångt utanförskap från arbetsmarknaden och ett sådant scenario måste på alla sätt bekämpas.

 2. Rolf Olofsson

  Jag åt middag på en restaurang i Umeå igår. Ägaren säger att han kunnat anställa 2 personer till tack vare den sänkta restaurangmomsen. Det är verkligheten!

  Rolf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier