Gala som uppmärksammar näringslivets betydelse

Vännäsgalan 2014 är nu över. Ett nytt och lyckat arrangemang som jag hoppas får en fortsättning. Föreläsningarna under dagen gav inspiration och tankar inför framtiden i arbetet för att skapa samförstånd och samarbete mellan kommunen och näringslivet. Prisutdelningen med den fantastiska trerättersmenyn blev en stor behållning.

Stort TACK till alla som gjort detta möjligt. Ingen nämnd och ingen glömd.

Det är viktigt att i alla sammanhang lyfta näringslivets betydelse för att vara en attraktiv och framgångsrik kommun. Näringslivet är grundbulten för resursrsskapandet i samhället och därmed den enskilt viktigaste förutsättningen för en fungerande välfärd. Utan näringslivet och dess medarbetare finns lite och inget att fördela för politiken.

Det är då viktigt att vi årligen uppmärksammar företag och företagsinitiativ som har lett till utveckling och tillväxt. Med det inte sagt att övriga företag i kommunen inte gör det. Att det sen kan ske under trevliga former som på gårdagens Vännäsgala tycker jag är bra. Mötesplatser som Vännäsgalan skapar kontakter och förståelse.

Årets vinnare är alla goda exempel på betydelsen av företag, organisationer och ideella krafter som tillsammans är goda ambassadörer för Vännäs kommun och som utvecklar vår kommun. Jag vill därför rikta ett stort GRATTIS till Kaj Johanssons Åkeri och Glassbonden som årets företagare samt Vännäsdagarna som årets ambassadör.

Centerpartiet i Vännäs har under många år delat ut pris till årets företagande kvinna. Det är då extra roligt att vårt pris och vår pristagare får den extra uppmärksamhet som galan möjliggör.

Årets företagande kvinna är Helena Ågren som tillsammans med sin man Tomas har trott på sin affärsidé och vågat göra satsningen för att skapa företaget Glassbonden.  

Helena är en värdig vinnare då hon med sitt engagemang och sin målmedvetenhet har visat på ett stort entreprenörskap vilket är den enskilt viktigaste egenskapen för att lyckas.

Helena har med sitt och Tomas företag visat att med nytänkande kan även ett jordbruksföretag med mjölkproduktion vidareförädla en produkt som skapar mervärde. Det nytänkandet har också hjälpt till att hålla ett öppet landskap i Vindelälvsdalen som därmed gör området och kommunen attraktivare.

Med ett bra och välkomnande bemötande har också Helena och Glassbonden gjort Selet till ett utflyktsmål för både Vännäsbor och besökare utifrån.  

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier