Marja

Den långa resan.

Måndagstankar.

Spelar ingen roll om man arbetar eller är ledig, måndagar kommer nog alltid att förbli sega. När jag var lärare slog söndagsnojan till prick kl 15.30 varje söndag. Då kom stressen över allt jag inte hunnit med under helgen, alla skrivningar som inte var rättade och allt som MÅSTE hinnas med innan måndag morgon. Den nojan har jag inte längre, tack och lov.

Måndagarna är dock, som sagt, fortfarande sega och hjärnan är trött och okoncentrerad. Det här har jag gått och funderat på i dag.

* Jag är lite bekymrad över att jag läser så mycket fel i tidningarna. Så länge jag förstår att det är fel och läser om, så är det väl bra, men vad händer den dag jag inte fattar att jag läser fel?
Förra veckan läste jag i Vk att villorna i Umeå var ‘slutsålda‘. Det lät ju konstigt, för hus säljs och köps ju hela tiden… de cirkulerar ju… hur kan de då ta slut? Det stod förstås att villorna var “svårsålda”.
I dag läste jag i Vk att man hade haft öppet hus på Konsthögskolan och Designhögskolan i helgen och en bild visade hur en ’spetsad skomodell’ kan växa fram. Utbildar man skomakare på Designhögskolan, tänkte jag, men läste en gång till och då stod det “spejsad skotermodell”. Så där är det hela tiden.

* Sen fastnar jag i olika annonser. Nail Skin Care i Umeå annonserar att de gör “Skönhetspiercing”. En piercning är väl en piercning, eller hur? Skönhetstatuering hade jag förstått; läppkonturer, eyeliner eller ögonbryn. Nu visade det sig att skönhetspiercing innefattar öron, näsa och navel. All annan piercning är då ful, eller?

* Tankarna går förstås även till Japan och de stora katastroferna där. Mest bekymrad blir man över rapporterna att rapporterna från kärnkraftverken inte är tillförlitliga, att läget skulle vara mycket allvarligare än man säger. Tidningar och många bloggar funderar över om vi inte borde ta upp diskussionen om kärnkraften igen. Kanske dags att plocka fram den här lappen.

Den har suttit fastsydd på Johannas röda vintermössa. Hon var 10 år när Sverige genomförde folkomröstning i kärnkraftsfrågan den 23 mars 1980. Hon var väldigt engagerad i frågan och blev så ledsen och deprimerad av utgången att jag blev tvungen att prata med skolpsykologen om hur jag skulle hantera det.

* I går kväll letade jag upp Dominika Peczynskis blogg. Jag brukade läsa den när vi bloggade på samma site, men sen flyttade hon till en egen hemsida. Hennes 10-åriga dotter Hannah bloggar också på samma sida och jag kikade in hos henne och fick lära mig att:
“Om du har blivit nerputtad, så väljer du själv om du reser dig igen.” Detta gäller ju inte bara 10-åringar.

* Löste just färdigt ett korsord och den rätta lösningen blev:
“Den som ingenting vet, tvivlar aldrig”. Jag som trodde det var tvärtom.

Nog svamlat för i dag. Till sist en bild på min senaste leksak.

En minipc så jag kan läsa mail och blogga när jag far omkring i sommar.

Ha en skön måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Nåt att fundera över alltid. Tillika dessa så kallade skönhetsoperationer, vart står det någonstans att dom blir sköna efter en operation då dom mest liknar stelopererade dockor som fått en fläskläpp? Ja, allt ligger som vi vet i betraktarens ögon, och jag är ledsen, alla piercade människor, jag tycker inte att det är vackert, men jag vet också att smaken är som baken, jag har ju dessutom själv sju hål i ena örat men har aldrig sett det som något skönhetsaktigt, jag ville bara vara annorlunda, nu är jag inte det längre 🙁 Ha en fin måpndagskväll!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-03-14 18:41)
    De flesta som piercar sig tänker kanske som du att de vill vara annorlunda. Jag tycker inte att det är vackert med en ring i näsan eller läppen. Tycker det är ohygieniskt. Jag har hål i öronen för att kunna ha örhängen. Men som sagt, smaken är delad. Kram

  3. miie

    Det är otäckt när man inte vet tillräckligt om olyckor som händer.
    Man känner mycket för dem som finns där, de som är drabbade.
    Tror nog som du att det är tvärtom när det gäller: ”den som ingenting vet tvivlar aldrig”
    Kram!

  4. Streckgubben

    Ha, ha, ha

    Kommer du ihåg vad jag sa för fem år sedan. Nu har du två datorer. Det tar aldrig slut!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.