Marja

Den långa resan.

Ur askan i elden.

I morse var jag så allergipåverkad både i ögonen och luftrören, att jag bestämde mig för att ta bussen i stället för cykeln till kompisens lägenhet.
När jag kom ut till busshållplatsen, skrek jag till så att grannen som stod där hoppade högt. “Jäklar, där är den”, skrek jag. “Det är ju en Gråbo, och jag som skulle ta bussen för att undvika den”. Det var inget litet exemplar heller, utan en stor buske lika hög som busshållplatsen.

Jag har inte åkt så mycket buss i sommar, men jag har sett busken och funderat över varför jag inte sett den tidigare. En buske växer ju inte upp så där helt oförmärkt.
Min granne är också allergisk, så hon skulle skicka sin man på ett uppdrag: att gräva upp eländet.

Kompisens Orchidé var supervacker i dag och det var fler knoppar på gång. Jag är så lycklig att jag lyckades rädda den. Jag hade scrappat en fin WC-skylt åt henne, som jag hängde upp. Jag ska lägga ut den i bloggen snart med det andra jag gjort till en utmaning.

Jag är en riktig liten hustomte, som älskar att sköta om andras blommor och post. Jag eftersänder post eller öppnar kuvert med räkningar och mailar OCR-nummer m.m. Jag kan till och med betala räkningar, förutsatt att jag först får pengarna på mitt konto. Jag skulle kanske erbjuda mina tjänster, bli husvakt och bo hemma hos folk när de är borta och sköta om hus och trädgård. Hålla inbrottstjuvar borta.

Nästa lördag ska Häxorna träffas och pyssla hela dagen. I dag köpte jag en engelsk scraptidning och i den fanns precis vad jag behövde, en present med papper och dekorationer med sjörövartema. Vilken överraskning! Nu ska jag planera några layouter åt Ronja med Pirates of the Caribbean-tema.

Utblommad Allium kan också vara vacker.

Ha en mysig fredagskväll <3

8 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Usch då – du har det riktigt jobbigt nu! Läste om gråbo igår – de kan ju bli riktigt högväxta!
    Eftersom du är påverkad i såväl ögon som bronker tror jag du har påbörjat medicinering i alla fall..?
    Hoppas det snart lättar för dig!
    Lite tistelkänsla på dessa utblommade allium…Ha en (trots denna eländiga gråbo…) fortsatt fin helg!!!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-07-29 22:00)
    Eftersom jag medicinerar för urinvägsinfektionen vill jag inte äta tabletterna (tycker inte om att äta mediciner), men jag medicinerar lokalt med ögondroppar och Bricanyl och Pulmicort… och hostmedicin vid behov. Får hålla mig inne i helgen.
    Ha en bra helg du med! Kram

  3. Babs

    Ja, utblommad Allium är också fin!
    Det är väl ett elände att hur du än gör så dyker den där växten upp.
    Vilken helg du har att se fram emot, ska bli kul att se dina scrappningar.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.