Marja

Den långa resan.

Hoppas jag hittar hem.

Jag skrev ju ett inlägg om en massa nerhuggna träd häromdagen och undrade vad det betydde. I en kommentar fick jag veta att det är den ‘norra leden’ som ska byggas där, så jag var ju inte helt ute när jag funderade om de stod i vägen för en väg. Vid läsning av dagens Vk fick jag veta mer… kanske mer än jag ville veta.

Nu kommer det att bli rörigt här i krokarna där jag bor. E4 ska breddas till en 2+2 väg, så nu blir det nog slut på springet över den. Den norra leden som går genom I20-skogen skall ansluta till E4 vid rondellen, som skall byggas ut. Vägen förbi Biltema ska också bli en 2+2 väg och den sprillans nya rondellen ska också byggas ut. Cykelvägar och gångbanor får nya sträckningar.

Inga lysande framtidutsikter med stora vägbyggen på båda sidorna de närmaste två åren. Det ska verkligen bli spännande att se om jag kommer att hitta till Coop och framför allt om jag kommer att hitta hem. Redan nu är det snudd på omöjligt att ta sig till Biltema med cykel, för det finns cykelbana på bara ena sidan av vägen och det är INTE på samma sida som Biltema. Tänkte de sig bara bilburna kunder kanske?

Nu undrar ni förstås vad jag har att göra på Biltema överhuvudtaget. Jo, de har bra och billiga akvarellblock och penslar, samt tejp och lim.

Jag har gjort färdigt de tre layouterna med pirattema nu och väntar på en icke molnig dag, så jag kan fotografera dem.
I går fick jag ett paket med scrapsaker jag fyndat på Tradera. Det var dels ett rosa album, jättefint till Ronja , och över hundra papper, bl.a. ett helt block med retromönstrade papper. De kommer väl till pass nu när jag ä.n.t.l.i.g.e.n. ska ta itu med fotona från Fåglum. Jag var egentligen bara ute efter albumet, så det andra var som bonus och prismässigt visade sig köpet vara ett riktigt kap.

I morgon ska jag fara in till Bondens Marknad och bunkra upp lite goda grönsaker igen.

Ha en mysig fredagskväll <3

10 kommentarer

  1. Brötis

    Ojdå, låter lite jobbigt det där med vägarna. Vi fick ny asfalt på vår väg häromveckan, men det tog bara ett par timmar eller så. 🙂

  2. Katja

    Tjosan o allt det där! Tänker på dig varje dag o har nu startat blogg igen (tror jag). På finest…verkar vara krånglig sida nja! Hoppas livet lever väl med dig(?) Här far vi mellan landet i Småland o landet i Finland för fulla ”muggar” men trivs!Kramar i massor till dig!

  3. Babs

    Jag tycker inte att händerna i förra inlägget stör, på Lasses bild så är det väl en annans hand som smeker hans kind, Har hört att det ska vara jättesvårt att måla händer – har du testat?!
    Det låter bökigt under tiden de jobbar med vägen, du får hitta andra cykelvägar om det finns.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-08-27 13:21)
    Jag tror nog att det är Lasses egen hand… titta på skortmanschetten… samma som skjortan.
    Det är jättesvårt att måla händer. Vi har inte provat på det än, men det kommer väl.
    I vinter kommer jag ju att gå och gångstigar trampas ju upp lite här och var.:) Kram

  5. Fru Karlsson

    Det är jobbigt nu med alla vägarbeten runt hela stan. Jag som använder GPS om jag skall till en okänd adress…kan nu i princip slussas vart som helst..ett enda slingrande hit och dit..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.