Marja

Den långa resan.

I’m back HOME.

Hemma igen efter några mycket sköna dagar i Norrbotten. I måndags åkte vi upp genom de vackraste av höstlandskap och hann precis fram innan den stora stormen. Regnet vräkte ner ursinnigt och smattrade mot plåttaket, medan vinden tjöt runt knutarna. Det var länge sedan jag upplevt något liknande. Fascinerande, men lite skrämmande.
Efter ca 45 minuter blev det lugnare, huset stod kvar, bilen stod kvar och inga träd blev knäckta… så det var kanske inte så farligt.

Tyvärr har det varit mulet och blåsigt, men vi har varit på IKEA i Haparanda, på finska sidan och köpt korv (Kabanossi), ‘ylikypsää kinkkua’ (välkokt skinka i skivor), som mamma alltid köpte och gryn på fyra sädesslag till morgongröten.
Vi har ätit surströmming och egenfångad fjällröding med äggsmörsås, tittat på TV, läst och löst korsord. Jag har varit ute och promenerat med kameran. Bilder kommer senare. Mobilerna har fungerat, men inte internet. Ganska skönt faktiskt.

Kompisen stannade kvar ytterligare ett par veckor, så jag kom hem i dag med bussen från Kalix. Fem och en halv timme tog det, men det gick riktigt bra. Sen kom jag HEM till min nya bostad och det kändes hur bra som helst. I går sa jag till min kompis att jag faktiskt längtade HEM lite grann.
Med nya krafter ska jag nu tömma de fyra sista flyttlådorna och sedan vänta på möbler att skruva ihop.

I morgon bjuder HSB på inflyttningspizza och information. Hoppas att så många som möjligt av mina nya grannar kan komma.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.