Marja

Den långa resan.

Mina tortyrredskap.

Ont ska med ont fördrivas. Är det verkligen så?

Jag tror att det ligger något i det, för varför skulle jag annars ägna mig åt självtortyr för att få mindre ont. Min bästa vän just nu är ’spikmattan’. Jag älskar den och ligger en stund på den varje morgon. Jag har en speciell matta med lite skonsammare ’spikar’ än den vanligaste modellen i handeln. Min har små pyramider som trycker på akupressurpunkterna. För flera år sedan kom den till mig direkt från Indien via en förmedlare på Tradera.

 

 

 

I förgår kväll hade jag riktigt ont i nacken och satt och längtade efter massage. Jag kom på att jag kanske hade några hjälpmedel… men var inte säker på om jag hade rensat ut dem i flytten, eller tagit med mig dem. Yippee, jag hittade dem i en låda. 

En stav som man kan sitta och rulla under fötterna (en slags zonterapi) och en liten båge med ’spikhjul’ som är väldigt lätt att använda själv i nacke, på axlar och bröstrygg.

 

 

 

Det gör ont till en början, men så fort blodcirkulationen kommer i gång slappnar musklerna av och kroppen börjar producera eget morfin som smärtlindring. Det är ju bra, men det upptar mycket av min tid och jag blir väldigt självupptagen.

 

I dag har jag ätit lunch på Restaurang Örnen på Mariehem. Vi satt ute i skuggan och njöt av dagens lunch, som var italiensk buffé. Sen gick jag över gatan för fotvård. Både lunch och fotvård var födelsedagspresenter från tjejgruppen. Lyxigt värre.

Mina fötter är fina och lena nu, naglarna är perfekt klippta, slipade och MÖRKRÖDA. Come on ljuva sandalsäsong!

 

I morgon skall jag på den första föreläsningen i Artrosskolan, som ju återupptogs igen, och så väntar jag på ett telefonsamtal från sjukgymnasten angående röntgen.

 

Nu blir det kvällspromenad ner till sjön.

 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

 

4 kommentarer

  1. Märta

    Vad fint att du har hittat lite hjälpmedel som du har hemma. Mysigt med lunch o fotvård. Krya på dig. Kram Märta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.