Marja

Den långa resan.

Retromotiv

I dag hände något underligt. Jag fick ett julkort med mitt flicknamn på: Marja Kurki. Adressen är rätt och kortet är postat någonstans i Sverige den 14/12, alltså i fredags. Jag måste ta tillbaka det jag skrev härom dagen om postens försämrade service, för här var deras service på topp. Lite förundrad är jag i alla fall över hur lätt det är att hitta personer i olika register, samtidigt känns det lite kusligt just att det är så lätt. Tack i alla fall!
Och ja, avsändaren vet vad jag hetat de senaste 46 åren, men jag kan ana vad som hänt…

I dag har jag varit på kontrollbesök hos diabetessköterskan. Förra veckan var jag och tog en massa prover och allt är bara bra. Det enda jag själv inte är nöjd med är mitt BMI och det pratade vi lite kring. Just i dag hade jag lite högt blodtryck och hon frågade om jag varit stressad. Jaa, snarare manisk då, sa jag … Jag fick en återbesökstid i mitten på januari för nytt blodtryck.

De senaste dagarna har jag faktiskt inte mått så bra, har haft ett skov av min IBS. I söndags hade vi träff med tjejgruppen och jag blev tvungen att ringa återbud i sista minuten. Jag var alldeles för illamående och skakig för att orka vara social. Efter en dags vila brukar det bli bättre, men riktigt bra blir det inte förrän efter ytterligare ett par dagar. Kanske därför blodtrycket var förhöjt.

Jag ska ta det lugnt nu några dagar innan jag far till Stockholm. Jag var faktiskt och skickade iväg ett paket med mina julklappar i går, så jag inte behöver ta så stor väska. Hatar att släpa på tungt bagage. Sen har jag mailat en lista till exet vad jag vill att han ska handla, så att jag ex får göra min rödbetssallad som jag brukar. Resten av maten finns i den finska boden i Hötorgshallen.

I morse tog jag det väldigt lugnt efter frukosten och satt och pillade bort streckkodslappen på alla 36 askar jag ska börja jobba med. Det tog sin tid, men sånt pillerjobb är väldigt meditativt.

morgonsyssla

Sen måste jag visa några av de fina servetterna i retrostil jag hittade på Tradera. Fantastiska motiv att decoupagea större askar/lådor, canvastavlor m.m. med. Jag har klippt itu servetterna och delar med mig till Johanna. Två av varje motiv räcker.

retro

 

retro2

 

retro3

 

retro4

 

 

Ha en skön tisdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Märta

  Så fint att värdena var bra. Jag tänkte på julkortet… Det kanske var postat ifjol och tagits ett helt år att komma fram? Jättefina servetter, gillar det understa :-)

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Hej Märta! Det var så trevligt att träffas. Lite för kort tid bara. :)
  Nej, julkortet var postat i år och det är från min ena brors före detta fru… hon heter alltså själv Kurki i efternamn, så det har skett en vurpa i hennes tankar. Posten har väl tillgång till det fullständiga folkbokföringsregistret och där kan de söka efter adress. Fast det känns som lite hokus pokus. :) Kram

 3. Ditte

  Vad spännand emed ett sådant julkort och att det kom fram. Så än finns det hopp om posten.
  Servetterna var verkligen härliga. Tänk att man kan hitta sådant på Tradera. Har tyvärr en gång gjort bort mig där, lite och av misstag, men det borde vara preskriberat nu. Och det här med decoupage; måste någon gång få se på riktigt vad det är och hur det görs. Är så nyfiken.
  Bra idé att skicka saker så att bagaget blir mindre. Och i matväg är ju Hötorgshallen helt perfekt.
  Hade nästan glömt den …..
  Och du; Välkommen till Stockholm!
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag kommer bara att vara i Stockholm över julhelgen. Ska sova på soffan hos exet. Längtar att få träffa mina flickor.
   Det kändes lite kusligt att se det namnet på kortet… jag undrar ju också varför… Det hade säkert kommit fram i går och i dag hade de identifierat rätt brevlåda. Ja, jag funderar…
   Hötorgshallen har jag tidigare handlat i inför julen. Ett år handlade jag så mycket att de stoppade ner ett extra bröd i mina kassar. Kramar. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>