Marja

Den långa resan.

Ett gott skratt förlänger livet.

”Visst är det jobbigt?”, frågar han och vi ropar ”Jaa”.

”Bra, det ska det vara”, säger han då.

Vi hade vikarien på vattengympan i kväll och han körde hårt med oss. I dag fick jag stor lust att dra ner honom i vattnet och be honom göra vissa saker han vill att vi ska göra. Somliga rörelser är mycket lättare att göra på land utan vattnet som motstånd. Vattnet bär och gör kroppen lätt, men kan också vara ett tungt motstånd.

I alla fall var det skönt som vanligt. När jag kom hem satte jag mig med en kopp te och en macka framför TV:n för att titta på Belinda Olssons program i SVT1, men somnade stup i kvarten. Jag är ovanligt trött nu för tiden.

Oj, vad vi skrattade på akvarellmålningen i går. Vi var väl extra uppspelta över att träffas igen och fnissade och skrattade lite extra mycket.

Alla skulle måla samma bild, en mogen man med många rynkor i pannan och runt ögonen. Det var bara en som lyckades få någon likhet med förlagan. Min målning blev mera lik Kjell Bergqvist. Förra gången tyckte de andra att jag målade Al Pacino och nu blev det Kjelle. Så det kan bli.

Vi brukar avsluta med en liten ’utställning’, d.v.s. vi ställer upp alla målningarna bredvid varandra och tittar på dem och kommenterar. Oj, vad vi skrattade. Allas målningar var fina, men helt olika och vi hittade personer de liknade. Allt från betjänten i Downton Abbey till Morgan Alling. Samma förlaga, men så olika. Det var himla svårt att få till alla rynkor ska jag säga.

Dagens vinterbild:

dagensvinterbild

God Natt mina vänner <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Oj, vad jag håller med dig. vill absolut bli bättre på att skratta mer och se mer humor i mig och i det dagliga livet. Bara att sätta i gång! Tack för påminnelsen!
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.