Marja

Den långa resan.

Steppbräda och zuccinifrallor.

Så härligt att kunna gå på bar asfalt utan broddar. Nu längtar jag efter att få cykla.

Hostan börjar lossna, så jag for iväg till sjukgymnasten i dag. Tänkte att jag får se till att vi tar det lugnt.
Hon hade skrivit ner mitt program och nu skulle vi finslipa det. Cykla, ro och crosstraining som uppvärmning. Jag kände redan förra gången att jag inte har kontroll över mitt onda knä på crosstrainingsmaskinen, så jag bestämde att den går bort. I stället kom jag på att jag vill använda steppbrädan, som jag blev så förtjust i när jag gick i artrosskolan. Jag vet inte varför jag gillar så mycket att hoppa upp och ner på den… Sjukgymnasten tyckte det var en bra idé, så steppbrädan it is.
De andra övningarna gick bra och nästa tisdag ska jag träna på egen hand och tisdagen därpå har vi bokat en tid för avstämning och sen tänkte jag köra på till sommaren.

Jag kom i god tid, så jag satte mig en stund med stickningen av 1-milahalsduken som ligger i väntrummet. Någon hade trasslat till det lite, så jag rev upp några varv och rättade till. Satt en stund efter träningen också för att få till det fint för nästa person som vill sticka lite. Min mamma sa alltid att ska man göra något ska man göra det ordentligt. Inget slarv bara för att få det gjort.

Lovade ju att lägga ut receptet på zuccinifrallorna jag bakade i går. Jag har hittat det på nätet för en tid sedan.

4 ägg
2 dl riven zuccini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
0,5 dl sesamfrön
3 msk solrosfrön
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Vispa äggen fluffigt och tillsätt zuccinin. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och zucciniblandningen. Låt jäsa 10 minuter.
Forma till bullar och grädda 20 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler. Jag gjorde 7 st  ’normalstora’  frallor som man kan klyva.

Jag rev zuccinin fint och tyckte att det blev för mycket vätska, så jag kastade i ett par matskedar Fibrex också.

bullar2

bullar3

Frallorna blev fina. Texturen är inte den man är van vid, utan lite seg och kanske ’äggig’. Jag kan tänka mig att byta ut ett ägg mot keso eller kesella. Sen ska jag absolut prova med riven morot/ rödbeta i stället för zuccini för att få lite mer smak (och färg). Fröerna kan man också variera.

Jag är ju ute efter bröd/ kex till fikat som inte höjer blodsockret och jag åt de här frallorna med lagrad cheddarost. Helt okay och även bra som mellanmål efter träningen.

Ha en skön onsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag är också så glad att slippa broddarna, hur bra dom än må vara så är det inte skönt för fötter eller ben. Intressant recept, ska vidarebefodra länken till din blogg, till Tina, som älskar brödtyper och att baka.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Broddarna är ju bra, men det blir ju lite extra under hälen (för min del) och utan är så mycket skönare.
      Kram

  2. Ditte

    Vad dina frallor såg goda ut! Har antecknat receptet och skall prova. Får nog göra det när jag kommer hem, för här har jag nog svårt att få tag på alla ingredienser.
    Kul att det känns så bra med sjukgymnasten! Och att stepbrädan är en favorit. Du skall se att du kommer att göra stora framsteg till nästa gång ni ses.
    Vad gäller stickningen så hade det kunnat var jag som stickat fel. Brukar göra det….Men jag gillar tanken på den långa halsduken…Vilken god idé!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gillar frallorna för att de varken innehåller vetemjöl eller socker, men kommer nog att modifiera dem lite. Gillar inte riktigt äggsmaken.
      Det var någon som hade tappat några maskor och sedan säkert fått bråttom att ta upp dem. Man har ju inte så lång tid på sig när man sitter i väntrummet.
      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.