Marja

Den långa resan.

Lite manisk är jag nog.

tulpaner

De fina tulpanerna lyste som lyktor i solskenet på gågatan i går. Det går fort nu. Jag tog en cykeltur i dag och små blommor och gröna skott skjuter upp överallt på marken. Sälgen blommar för fullt och oxlarnas knoppar växer sig större varje dag. Björkarna börjar så smått bli gröna och jag nyser. I eftermiddag har jag haft lite huvudvärk och obehagskänsla. Jag får nog stanna inne i helgen. Får väl sätta mig vid köksbordet med balkongdörren öppen och måla.

Mina vänner tycker att jag börjar bli manisk med mitt målande. I helgen tänkte jag dessutom måla lite i förväg, så att jag inte har så mycket att ta igen när jag kommer hem från Stockholm. Där ska jag inte måla, men jag misstänker att Johanna vill scrappa med mig om hon har tid.

I kväll har jag faktiskt målat lite. Gårdagens tema var landskap och jag målade av ett fotografi med sädesfält. Det tog en stund trots att det bara var ytor.

landskap

Dagens uppgift var en sångtext och jag kände för Ooga Chaka, Ooga Chaka…

DSCN1076

En kvinna från USA kommenterade att hon kände igen sången, men fattade inte det där med Ooga Chaka. Inte jag heller så jag googlade och fick veta att det var bakgrundssångarna som försökte efterlikna Indianernas stridsläten när låten först uppfördes. Sen modifierade Björn Skifs och Blue Swede lätet, men de ändrade också på texten, så egentligen blev det bara en kul grej för dem.

Lite längre fram är uppgiften ett citat från en film och jag kan avslöja att jag har valt ’Play it again, Sam’ från Casablanca.

Ha en lugn lördagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Du är så allsidig i ditt målande och hittar så finurliga lösningar. Ditt landskap blev jag väldigt förtjust i och jag vet inte direkt varför. Men säkert påminner det mig om någort trevligt. Vackert är det!
    Björn Skifs låt ”Ooga Chaka” har jag alltid gillat och tänk du fick toll det jättebra även där. Och den går ju i blått….
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag gillar verkligen den här utmaningen för att den är så opretentiös. Ang landskapet så var det någon som tyckte det påminde om Monet. Kanske för det gula/orangea som är sädesfält…
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.