Lage Olovsson

städning

Sopade bagarstugevindan/vinden (stryk det ej tillämpliga) igår eftermiddag.
Det är nåt som varenda generation som här stiger in förr eller senare tvingas göra.
Försonas med Gud och sopa bagarstugevindan.
Liksom.
Han/hon och alla andra ska då veta att det dammar nåt alldeles gruvligt.
Jag tror faktiskt att den föregående generationen missade sopningen.
Passade på att samla ihop ett större antal jutesäckar också som hängt på en slana under taket i väntan på att få fyllas med korn till lagom tyngd och rondör.
Säckarna är som välanvända yllestrumpor stoppade. Kanske med en paltslev som mothåll.

2 kommentarer

  1. Roland Larsson

    Hej! Tänkte på det du sa att det dammade så mycket. Jag fick en varning av min läkare att vara försiktig vid städning av sådana lokaler. Jag var själv sjuk vid det tillfället, läkaren trodde jag hade sorkfeber, undrade om jag höll på i gamla lokaler eller sådant. Klart jag gör svarade jag, jag har inget annat än gamla lagårdar och liknande. Hur ska jag städa då frågade jag – försök dammsuga eller våttorka istället!! Kul sade jag, har du någonsin försökt våttorka en gammal loge eller ladugård? Lustigt nog så hade den här läkaren själv faktiskt också gamla lador och liknande och hade nog inte så mycket mer att komma med. Själv försöker jag använda andningsskydd så mycket som det går, men vet också att sådana enkla skydd inte är helt hundra när det gäller sånt här. Man får nog ta risken om man vill ha det fint. (Kanske jag ska säga att jag hade inte sorkfeber, jag hade i själva verket harpest, som jag antagligen hade fått när jag planterade skog den försommaren.)
    Jag vill också passa på och tacka dig före alla fina bilder och betraktelser du består oss med.
    Dina ord ”Försonas med Gud och sopa bagarstugevindan. Liksom.” fastnade jag för. Det är som ett mantra man borde kunna bära med sig och föra vidare i vårt nuvarande ganska komplicerade och splittrade samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.