Lage Olovsson

kajor

Ska gå branog nära att kajorna tänker hyra högst upp här på Hilhursborg.
De brosslar bobyggnadsmaterial och försvinner upp över köksfönsterhorisonten precis när man med blicken tror sig ha hyfsat lås på dem. Men det är ena sluga fåglar. Kanhända gör dom bara en avledande manöver och drar bort mot det gamla mejeriet som med sina många prång och vinklar numera står tyst och öde.
Medan pelletstillverkningen med våld pågick där kan man befara att tom spöket som påstås ha huserat där flyttade ut. Spöket var sannolikt bortskämt med en betydligt stillsammare tillvaro medan grädden tyst och stilla flöt upp i karen.

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Vi har lite upplevelser av kajor, först när vi bodde i Långvattnet. Det var ca år 2000 och kajorna försökte bygga bo i skorstenen. Jag hörde ljuden väl genom en ventilationskanal till det rum jag använde som datorrum. Numera sitter jag i Rundvik ser kajor dagligen – har ett stort problem med kajor som i stort sett tagit över vår fågelmatning. Är trevliga, men kanske för många?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.