Nyasfalterad

Av , , 5 kommentarer 11

Idag körde jag till Sorsele och det är med viss glädje jag körde över Stalon till Dikanäs där man nu snart är klar med vägen (Stalon – Dorris har de inte hunnit med att lägga än så kör försiktigt).

En väg som varit i MYCKET dåligt skick men som nu tack vare de satsningar som gjorts av S-regeringen nu går att köra utan att slå sönder bilen.

Även vägen mellan Saxnäs och Vilhelmina har rustats upp under de senaste två åren och är nu riktigt bra. Här får vi se om de hinner med sträckan Litsjönäs – Saxnäs innan vintern. Skyltarna är uppsatta iaf.

Bra infrastruktur är viktigt och Socialdemokraterna vill:

  • se omfattande investeringar i såväl ny som befintlig järnväg. Vi vill fortsätta att öka investeringstakten för mer och bättre järnväg
  • satsa 500 miljoner per år på vägar på landsbygden
  • bygga nya stambanor i södra och norra Sverige
  • ha säker trafik och schyssta villkor inom transportbranschen
  • handubbelt så många publika laddstolpar till 2030
  • mer enhetlig hantering av laddare och appar för elbilsanvändare.

Därför kommer jag att rösta på Magda och Socialdemokraterna.Socialdemokraterna - Riksdagen

 

Är du nöjd med dagens skolsystem?

Av , , 7 kommentarer 15

Den som följt min blogg har under årens lopp kunnat se min aversion ang.  friskolorna. Ett i mitt tycke mycket långtgående avreglerat område och uselt system. Så uselt att vi är ensamma I VÄRLDEN om att låta kapitalet roffa åt sig våra gemensamma skattepengar på barnens bekostnad.

Nu senast idag läste jag om Academia som gjorde en vinst på ca 800 miljoner varav aktieägarna skulle få ut ca 185 miljoner…

Inga problem tycker Ulf och Moderaterna. De ska få utdelning på sina surt förvärvade pengar och menar att bl.a Socialdemokraterna hotar valfriheten för dem som väljer en friskola.

Att friskolorna har färre elever(kunder)/lärare, gärna etablerar sig där de får ett bra urval och det råder betygsinflation där skolor slåss om elever genom att ge höga betyg som vapen säger han inget om.

Socialdemokraterna vill:

  • att skolan ska inte vara någon marknad
  • förbjuda religiösa friskolor
  • förbjuda vinstuttag i skolan
  • att skattepengar som är avsedda för skolan stannar i skolan
  • ha en gemensam antagning till alla skolor, oavsett driftsform. Kötid ska inte vara ett urvalskriterium
  • ta krafttag mot glädjebetygen och förbjuda skolreklam
  • stoppa överetableringen av skolor och ge kommunerna veto vid utökningar och nyetableringar av friskolor
  • göra om skolpengen så att den bidrar till ökad kunskap och likvärdighet istället för att överkompensera vinstdrivande friskolekoncerner
  • öka insyn och transparens genom att offentlighetsprincipen och meddelarfriheten ska gälla även friskolor.

Därför kommer jag att rösta på Magda och Socialdemokraterna!Socialdemokraterna - Riksdagen

 

Högervindarnas draksådd

Av , , 8 kommentarer 18

Igår söndag körde jag från Umeå upp till fjället och slås av det stora antalet valaffischer som är uppsatta i var och varannan gatukorsning.

Trygghet verkar vara den gemensamma nämnaren och Moderaterna och Ulf verkar vara de som mest kör på det spåret där han står barsk med armarna i kors.

Och den trygghet han åsyftar är naturligtvis den som saknas där våldet härjar. Det skjuts och dödas och vi går mot ett nytt dystert rekord verkar det som.

Hårdare tag och mer resurser till polisen verkar ALLA vara överens om, men vad jag efterlyser är någon sorts reflektion över varför det har blivit så här och OM det är det enda botemedlet Uffe och högern har.

Att dra upp en sådan här diskussion brukar locka fram högerns underjordsarme som gärna tar till argumenten om ”bjuda på saft och kakor” vilket står mig upp i halsen.

OM det vore så att hårda tag vore den enda lösningen på detta så finns det tydliga exempel på där straffen är betydligt hårdare med allt från avhuggna händer till dödsstraff, men ändå frodas våldet.

På ”min tid” på 80-talet fanns det bara i Lycksele fyra ungdomsgårdar, men som succesivt fick se sina verksamheter nedskurna och de ungdomar som var där hamnade ute på samhället. De flesta går det bra för, men för en klick gick det sämre.

För mig är det glasklart att Sverige från att ha gått från det mest jämställda samhället på 80-talet till dagens ojämlika nu får se den draksådd högervindarna medfört.

Vill vi fortsätta ha det så?

Jag väljer Magda och Socialdemokraterna och hoppas på att vi ska få vänstervindar som kan vrida tillbaka detta elände.

Socialdemokraterna - Riksdagen

”Återreglera besiktningsbranschen”

Av , , Bli först att kommentera 30

Det hotar infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) med nu på morgonens nyheter.

Bra säger jag!

Vi har nu under en rad år sett hur den borgerliga avregleringsvågen gett oss en drös av företag inom olika statliga verksamheter; besiktning och apotek är två verksamheter.

Men denna drös av bolag vill ha den stora delen av kakan och har sålunda etablerat sig i storstäderna och skiter fullständigt i glesbygden.

Vill vi fortsätta ha det så här?

Ja då tycker jag att du ska rösta på borgerligheten och Sverigedemokraterna.

Annars finns Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna - Riksdagen