Marja

Den långa resan.

Dagens sommarpratare – Annika Östberg.

Dagens sommarpratare i P1 var Annika Östberg.

Så fin hon ser ut på bilden, så olik den magra, allvarliga blondin man sett i TV-intervjuer under åren.

Jag tycker Annikas sommarprat var mycket bra. Hon beskrev det som hänt, utan att vare sig bortförklara något eller beskylla någon och framför allt utan bitterhet. Hon beskrev den längtan till hemlandet, till rötterna, som alla kan känna igen, vänskapen med de andra kvinnorna i fängelset och sin oerhörda tacksamhet över livet på ett sätt som säkert fick många lyssnare att tänka till. Mer än halva livet har hon tillbringat “utanför” livet. Hon har mycket att ta igen.

Nu vet jag att många säger att det här är hennes version o.s.v. Javisst, det här är hennes upplevelser och känslor och ingen annans. Det ska vi respektera.

Jag önskar Annika Östberg lycka till när hon nu blir en fri kvinna i början på nästa år. Jag hoppas att hon får ha hälsan, leva länge och njuta av livet. Hon har avtjänat det straff hon dömdes till.

Ha en skön söndagskväll <3

14 kommentarer

  1. Ka

    Hon skulle släppts för länge sedan. Pedofiler o våldtäktsmän kommer ut efter ett par år OM de ens fälls. Nä ut i friheten Annika! Hoppas bara hon kan njuta av den med efter så lång tid inom institutioner! Kram till henne!

  2. Sus

    Jag tycker att hon gjorde ett mycket fint program. Ibland blev jag väldigt berörd, ibland fick hon orden tillsammans med musiken att bli poesi i mina öron. Hon hade inte bara en berättelse, hon uttryckte den väl också, tycker jag.

    Också jag önskar henne ett långt och gott liv.

    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-08-08 18:33)
    Jag blev också berörd och tårarna kom till och med vid ett par tillfällen. Jag är verkligen glad för hennes skull att programmet blev så bra.
    Kram

  4. Mii

    Jag har inte hört hennes program än men jag ska.
    Jag tycker det är fantastiskt vad en människa kan utstå, att sitta inlåst så många år, och inte ens vara bitter över livet…
    Så jag önskar henne ett bra resterande liv .

    Kram

  5. Elisabet

    Jag blev också lite tårögd några gånger. Känns kul att höra att det går så bra för henne att anpassa sig till det nya livet. Hon har ju till och med fått en egen dator och en mobiltelefon! 🙂

    Vet du förresten att om man googlar på bilder på Annika Östberg så kommer det upp en bild på Dig bland sökresultaten 🙂 Testa!

  6. Helena Nilsson Springare

    Hade ju tänkt lyssna, men glömde helt bort. Måste ta och lyssna på nätet. Att människor lyckas komma ur hel på andra sidan efter sådana händelser fascinerar mig oerhört mycket. Nästan ett helt liv till spillo på grund av några felaktiga val i ungdomen! Hoppas allt är bra med dig Marja 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.