Marja

Den långa resan.

Lyssna till stormens sång.

Jag har legat och lyssnat till stormens mäktiga sång i två nätter. När den starkaste vindstöten kommer in mellan husen på vår gård, låter det som en svag bilmotor och det känns som om sängen gungar lite, lite. I natt fick jag springa ut på gården igen och lyfta upp min stackars cykel, som blivit brutalt omkullvält på asfalten. Den är van, men nu ställde jag in den i vindfånget framför våra dörrar.

I eftermiddag har jag träffat tjejgruppen hos kompisen på Berghem. Det var stark motvind när jag cyklade dit och det kändes som att kämpa i en låång uppförsbacke. Hem gick det däremot geschwint.

Vi hade trevligt som vanligt och blev bjudna på trattkantarellsoppa och svartvinbärskaka med glass. Nu skall hon som bor i Thailand halva året fara iväg, så då ses vi inte förrän i april-maj nästa år. Men vi andra ska träffas hos mig nästa gång, så nu ska jag leta recept på en god soppa

Dagens rubrik i Vk: En till sjukhus efter torrkokning.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm, kan jag ana en viss ironi eller är jag helt ute och cyklar? Angående Dagens rubrik i Vk, läser du som jag och tänker att den stackaren som hamnade på lasarettet, inte självantände men självtorrkokade, därav den lilla trippen till sjukvården. Ha det gott!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-10-06 08:29)
    De bor i Tjailand av hälsoskäl. De missar vintern, men kommer hit till våren och får även uppleva hösten. De bor utanför Umeå vid havet.
    Soppan var supergod. Trattkantareller har en speciell smak och kocken hade förhöjt den med lite ädelost.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.