Marja

Den långa resan.

Världen är liten.

Min vän ‘med breven’ skrev i ett mail i våras att han kontaktat en man som han skulle be om en tjänst. Just den helgen kunde den här mannen inte hjälpa honom för han skulle på begravning i Umeå. På tal om Umeå hade min vän berättat hur han hittat min blogg och vilken relation jag hade till Fåglum. Då säger den här mannen att han har träffat mig en gång på färjan mellan Vasa och Umeå!

Det är ju mycket sannolikt, men något osannolikt att han kom ihåg mig! Jag måste ha gjort ett starkt intryckt på honom.:=)

Jag kommer vagt ihåg att jag för många, många år sedan, på en överfull färja, damp ner i ett hörn bredvid en mycket trevlig man. Han presenterade sig och berättade att han var från XX, någonstans i Västergötland. Jag berättade att jag bott i de trakterna som barn och sedan blev det antagligen så att jag berättade hela min historia. Det brukar bli så och det var nog därför han kom ihåg mig. Hade vi bara pratat om väder och vind hade han nog inte kommit ihåg mig.

Ibland är det bra att ha en historia att berätta, men jag har lärt mig att man ska välja sin publik med omsorg. Det gäller att lämna ett litet, litet avtryck så att man blir ihågkommen.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ganska så coolt, faktiskt, vem vet vart detta skall sluta. Nästa gång är det mannen på finlandsfärjan som berättar om mötet md dig, till en tredje part, som vet vem du är genom din första bekanskap. You never know! Maria ”ledig i två dagar nu” Hällsten

 2. Sus

  Ja, världen är då liten :-0
  Du måste ha gjort ett stark intryck, mycket starkt.

  I söndags träffade jag en kvinna jag inte sett på ca 20 år, vi kände bägge genast igen varandra, jag tyckte att hon såg exakt likadan ut 🙂

  Men vi hade jobbat tillsammans.
  Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-12-01 20:30)
  Jag minns att han var väldigt sympatisk och blev nyfiken när jag berättade om tanterna. Resan tar fyra timmar, så jag hann väl berätta en hel del.:)
  Jag skulle inte känna igen honom om jag mötte honomi dag. Jag kom ihåg honom när jag hörde vad han jobbade med.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.