Marja

Den långa resan.

Aktion rädda äppelträdet!

Men vad är det med mig? I eftermiddags hände samma sak som i går. Nu var det reklam för något som heter Zonnic, små snuskuddar ser det ut som. Jag satt och läste Aftonbladet och plötsligt hörde jag “Grattis alla rökare!”, fast jag hörde ju något annat än ‘rökare’ och tittade förvånat upp. Allvarligt talat, har jag drabbats av Tourrettes?

Minns ni det lilla äppelträdet på min gård som blev begravt under en stor snöhög i fjol? Så här såg det ut när det var som värst.

Flera grenar fick barken avskalad och bröts av. Min granne och jag visade detta för föreningens styrelse när de inspekterade utemiljön under städdagen i våras och alla var rörande eniga om att det inte skulle få gå till så.

Ni kanske minns att jag berättade att snöröjningsföretaget skulle åtgärda alla skador de hade förorsakat på utemiljön och att två unga killar, som ingendera kunde hantera en vanlig handsåg, snarare slet än sågade av de avbrutna grenarna. Vår vaktmästare fixade till det där och äppelträdet repade sig fint.  

I vinter upprepas samma sak. Så här ser det ut i dag.
Nere på gården.

Från min balkong.

 

Titta på cykeln i vänsterkanten. Den mäter snödjupet bra.

Är det alldeles omöjligt för snöröjarna att skuffa upp snön någon annanstans? De, som sitter högt uppe i sina hyttar, måste väl ändå se att det står ett litet träd där? Det finns faktiskt ett tomt utrymme mitt på gården, där de kunde slänga upp all snö. Eller är det bara hörn som gäller? Jag har stor lust att springa ut på gården och dirigera dem, fast det tror jag inte skulle hjälpa.

Nu är det kanske så att snön kanske inte skadar äppelträdet så mycket, utan den stora skadan kommer att ske när snön ska köras bort och den stora skoveln skrapar grenarna som ligger under snön.

Kan man plantera om ett äppelträd? I så fall ska jag begära det.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Babs

    Hihi, hur är det med hörseln?
    Helt otroligt att de är på det lilla trädet igen, det ser ut som om det finns mycket plats runtom atyt lägga snön på.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Mycket av all snö vi har inne på gården skottas upp i ena hörnet av ett av husen, precis framför en äldre herres balkong och sovrumsfönster. Ifjol fick dom komma enkom och ta bort snön igen, för han ville ju inte mista sin lilla utsikt som han hade. Då tror man ju att det ska bli annorlunda i år…men icket, samma traktorförare, lika mycket om inte ännu mer snö, och det lastas av på samma ställe *suck*. Ha en fin fredag!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-14 12:17)
    Jag vet ju inte hur de där skoporna funkar, men tydligen är det lättare att skyffla upp snön i ett HÖRN. Då blir det ju också de där stora högarna i gathörnen som du skrev om.
    Ha en bra fredagskväll. Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-01-14 11:57)
    Jag kanske skulle kolla hörseln.:)
    Ser du att det lilla trädet har vuxit en hel del sen förra vintern? Det finns hur mycket plats som helst på gården att lägga upp snön på, men det är tydligen bekvämast att lägga den just precis där.
    Kram

  5. Sus

    Jag tar Babs med mig, du fixar fina bling-demontrationsskytar, och så går vi ut och ställer oss som en mänsklig mur framför äppelträdet och skanderar nästa gång snöskoporna kommer

    Får vi fika sen?

    Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.