Marja

Den långa resan.

Obs! Ingen snö-depå.

I går såg jag från bussen att en husägare på övre Ök hade satt upp ett handskrivet plakat på en ganska hög snöhög vid infarten till hans hus med texten: OBS! INGEN SNÖ-DEPÅ.

Jag kanske skulle placera en sådan skylt framför det lilla äppelträdet. Jag skulle kunna scrappa en maxilayout, som skulle synas ordentligt. Jag kunde vika jätteblommor av Aftonbladets rosa sportbilaga och måla hjärtan och fjärilar med stora penseln. Tror ni det skulle hjälpa?

I dag var solen framme några timmar och fick istapparna att glittra vackert.
Blå himmel!

Sol, sol på den vita väggen.

Jag höll  inte på att komma ut i tid, för jag sov alldeles för länge. Eller jag blev snarare störd i min sömn flera gånger.

Strax efter sju började det leva om på taket och snön dunsade ner i stora flak. En kille skottade och en annan höll vakt på marken. De hade dessutom en ganska högljudd kommunikation under mitt sovrumsfönster.
Precis när jag hade somnat om kom stora snöplogen och tog bort det som hade fallit ner. Högen vid äppelträdet fylldes på.
Det tog inte så lång stund och precis när jag hade somnat om igen, började grannen skrapa bort snösträngen efter snöplogen vid ingångarna. Jag är väldigt tacksam att han gör det, så jag vill inte klaga
.
Sen somnade jag om igen och vaknade lite senare än vanligt. Ni vet hur det är när man råkar försova sig, man ligger som efter hela dagen. Det gäller även när man är pensionär.

I morgon har vi årets första tjejträff hos en som bor i stan. Det ska bli såå kul att träffas igen. I februari tror jag att vi ska vara hos mig.

Ha en riktigt mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-15 11:21)
    Undrar vad de andra på min gård skulle tänka. De tycker nog redan att jag är knäpp som springer runt med kameran hela tiden. Men jag kanske ska prata med vicevärden.
    Ha en bra dag. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.