Marja

Den långa resan.

Körsbärsdalen

Körsbärsdalen är arbetsnamnet på ett av Umeå kommuns parkprojekt i år. Man planerar en park med fruktträdstema vid Gamla bron på Teg. Tanken är att plantera träd med intensiv blomning hela juni, så att besökarna bjuds på både syn- och doftupplevelser.Självklart får man plocka ett äpple eller äta av körsbären” säger parkdriftschef Anna Flatholm.

Jag tycker det är en underbar idé och blir lite nedstämd av vissa kommentarer till denna artikel på vk.se. Pessimisten säger att det inte går med våra kalla vintrar. Den ironiske (pessimisten) frågar sig: “Gratis mellanmål till alla hemlösa?”

Varför tänker många direkt: ”Det går inte”, “Någon kommer att lägga beslag på all frukten, jag kommer inte att få något” o.s.v.?

Jag tycker vi ska vara glada över att Umeå kommun satsar på fina parker. Fruktträd överlever i många trädgårdar även på våra breddgrader, så varför skulle de inte göra det i en allmän park? Dessutom planerar man att även bygga för lek och olika aktiviteter i parken. Tänk er vilket härligt utflyktsmål för hela familjen.

Här är några körsbärsblommor i ett litet träd hos mina kompisar på Berghem.

Ha en trevlig lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det är väl en jättebra idé, låt dom som vill få äta så länge det finns. Vi har flera äppelträd i föreningen där vi bor, ingen skulle säga något om en obehörig tog sig ett äpple, värre är det med dom som plockar dom bara för att ha något att kasta på vägar och väggar. Och jag tvivlar på att någon skulle komma med en korg för att fylla den med körsbär. Ha det gott!

  2. Babs

    Å det låter som Edens lustgård, gå i parken och ta ett äpple eller bär och stoppa i munnen. Här i parken vid kakslottet kryllar det av körsbärsträd och jag har aldrig hört att någon har fyllt korgar med bär och dragit iväg.
    Hoppas dom planterar nu!
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-23 11:53)
    Javisst, men visst är det konstigt att folk alltid kommer med negativa invändningar? Visst kan projektet misslyckas, men först måste vi ju arbeta för att det lyckas. Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-01-23 14:23)
    Nej, jag tror inte heller att någon skulle komma på tanken att plocka en massa bär och ta hem och sylta. Nu dröjer det ett par år innan träden blir så stora att det blir bär och frukt, men det är ett bra intiativ. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.