Marja

Den långa resan.

”En sannolik historia”.

Nu har jag läst ut Karin Alvtegens bok “En sannolik historia” och jag kan varm rekommendera den. Jag kan förresten rekommendera alla Karin Alvtegens böcker. De tidigare böckerna heter: Skuld, Saknad, Svek, Skam och Skugga. Till synes fantasilösa titlar, men egentligen behövs bara ett ord för att beskriva den innersta kärnan.

“En sannolik historia” är precis som titeln påstår, en sannolik historia. Vad jag gillar med Karin Alvtegen är att hennes personer är riktiga människor, inte stereotyper. Hennes personer har formats av sina erfarenheter i det förflutna och som de flesta av oss försöker de fly undan det obehagliga. Men vi kommer inte undan vår egen historia, för “… tillräckligt fort kan ingen springa när jägaren bor i den jagade”. (Ur En sannolik historia). Men i interaktion med andra människor kan vi se oss själva med andra ögon. Där kommer ofta till synes slumpen in. Att man träffar rätt människa vid rätt tidpunkt och kan dra nytta av det. Ibland kan man behöva tänka i nya banor; i den här boken finns ex. en intressant föreläsning om kvantfysik och en gubbe som kan läsa din aura.

Slutar boken lyckligt? Ja, jag vill tro det.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Babs

    Jag har inte läst något av henne, får väl ta igen det vid något tillfälle.
    På Hankybloggen kopierade jag inlägg för inlägg, det var ett jättejobb men nu är det gjort och det känns skönt.
    Tror du alltså att när de där två har gått ihop med Hanky så är det bara att logga in igen?
    Kram och ha en fortsatt skön kväll!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-02-01 19:30)
    Ja,jag tror att det går att logga in på den nya siten. Det är samma stuk på alla tre bloggarna, så de slår nog ihop allt och hittar på ett nytt namn.
    Jag har kopierat några av mina inlägg ett och ett… får väl fortsätta med några till.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.