Marja

Den långa resan.

Bild 2: En favoritpryl.

Utmaning bild 2: En favoritpryl.

Jag har många favoritprylar. Det är saker som jag använder varje dag och som jag helst inte vill vara utan.

Om jag tänker vilka saker jag skulle plocka med mig om det började brinna, så är det utan tvivel mina fotoalbum och denna tavla.

Den köpte min man och jag till vårt första gemensamma hem i Haparanda och den har följt med mig sedan dess. Den är målad av en kollega, en bildlärare, som inte längre finns med oss. Ni ser en ljusare fläck på huvudet, ursprungligen fanns det ett hål där, som sedan målades över.

Jag tycker väldigt mycket om den här tavlan. Jag ser en människa utan kön, ålder, hudfärg, nationalitet eller status. Jag tänker att det är så vi alla är, när allt det yttre är avskalat och bara människan finns kvar.

För mig andas bilden lugn och ro, men många har tyckt att den är obehaglig och därför har jag hängt den på ett ställe i vardagsrummet, där ingen riskerar att hamna precis framför den.

Ha en fin onsdag <3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Allt ligger i betraktarens ögon och det är inte alltid man kan förkara varför vissa saker tilltalar en. Men den rymmer säkert en hel del fina minnen för dig och det gör den också vackrare. Önskar dig en fin onsdags kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.