Marja

Den långa resan.

Lördagens äventyr.

I dag kände jag för lite äventyr och bestämde mig för att gå till Rusta och ta genvägen över E4. Jag har tidigare berättat att det finns flera genvägar över E4 att välja på och jag tog den jag tycker är närmast. Då måste man börja med att kliva över ett lågt staket, man måste grensla det för det är för lågt att krypa under. Nu ligger ju snön kvar, så det blev backe upp och backe ner i stället. Sen ska man ta sig upp på vägen och jisses vad mycket trafik det var i dag. Man får stå och vänta ett tag innan det blir en lucka så att man kan springa över. Jag brukar säga att jag inte längre kan springa, men gäller det livet kan jag det.

Sen skulle jag ju ta mig ner från vägen och det var lite svårare. Som tur var hade jag både dubbar och gåstavar, för det var ganska hårt och halt.

På Rusta shoppade jag loss för jag hade slut på alla hygien- och städpreparat och så passade jag på att bunkra pappersnäsdukar och värmeljus och köpa ny dörrmatta till balkongen och en kvist konstrosor att pimpa med.

När jag sedan granskade mitt kvitto, såg jag att jag hade betalat 26.90 för en deodorant som jag uppfattat kostade 22.90. Bara för att bevisa för mig själv att jag INTE sett fel, lämnade jag kundvagnen vid sidan om och gick in igen för att kolla. Japp, det stod 22.90 på lappen på hyllan, men när jag lutade mig fram (det var hyllan längst ner) såg jag att det stod namnet på ett annat märke än det jag hade köpt. På hyllan bredvid stod det 26.90 och där låg också deon av det märke jag köpt. Alltså samma deo i två hyllor, men olika priser. Slarvigt, eller hur?

Eftersom jag var alldeles vid ingången iddes jag inte gå genom hela affären till utgången, utan bestämde mig för att smita ut när någon kom in. Det finns två ingångar bredvid varandra med dubbelportar. Jag gled ut när två tjejer kom in, men hann inte genom den andra porten, utan blev fångad mitt emellan. Och det var ju meningen, för man ska ju gå ut genom kassorna. Jag kände mig lite olaglig. Så kom det två killar och när de såg mig, valde de den andra ingången. Då blev jag tvungen att be den ena gå där jag stod, så att jag skulle komma ut. Jag viftade med kassakvittot och försökte förklara att jag varit och kollat ett pris, samtidigt som jag till min fasa kom att tänka på att jag har ryggsäcken full med varor på ryggen. Hur suspekt som helst.

Men jag blev utsläppt och gick till kassan och förklarade för dem att de har oordning bland deodoranterna. Typiskt mig.

Sen hem samma väg som jag kom. Lätt uppför och svårare nedför. Den sista lilla nedförsbacke vid staketet var riktigt besvärlig. Jag försökte stampa in hälarna i den hårda snön, men ändå kände jag hur det blev överbalans i överkroppen så jag blev tvungen att följa tyngdkraften och springa ner. Det gick bra.

Ja, ett besök på Rusta kan tydligen bli ett helt äventyr för en liten tant. Nu kan jag tvätta håret, duscha, smörja in mig, diska, städa och snyta mig ett bra tag framöver. Nästa gång är det nog cykelföre och då får vi hoppas att det blir mindre äventyrligt.

Sen kom Lyxfällan på besök.

Ha en trevlig lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Babs

    Jag hoppas att det är ett försenat aprilskämt, du kan inte hålla på att springa över E4.
    Men du luktar nog gott nu med din nya deodorant.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-04-02 20:15)
    Fick just ett bekymrat mail från kusinen i Finland om samma sak. Det är många som dagligen springer över E4:an, för stigen är väl upptrampad. Folk som färdas till och från jobb och tar genvägar. Ibland ser man cykelspår bredvid stigen.
    Det var ovanligt mycket trafik i dag.
    Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Det är tur att du kan roa dig 🙂
    Tycker det är konstigt att dom inte gjort en övergång där någonstans, eller tunnel, det är ju ingen som ids gå ända upp till sporthuset, om man nu kan gena och det blir mycket närmare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.