Marja

Den långa resan.

Bild 14. En vinterbild.

Utmaning bild 14. En vinterbild.

En vinterbild är väl inte det man vill se just nu, men för utmaningens skull lägger jag ut en vinterbild jag inte lagt ut förut.

Den är faktiskt tagen ganska nyligen, precis innan den vita snön hann börja smälta och missfärgas. Traktorn hade kört upp en stor snöhög bredvid busshållplatsen och den stora björken lutar sig rart mot den. Jag gillar bilden för det blå ljuset vid horisonten.

I dag har solen inte varit framme, men ändå kändes det som vår i luften. Jag for iväg till Vårdcentralen med ett urinprov och trodde att jag bara kunde sticka in påsen med provet och remissen på labbet, men fick en liten utskällning. Jag skulle ju först anmäla mig i receptionen, sedan ta en gul kölapp och sitta ner i väntrummet  tills jag blev uppropad. Jag blev så paff att jag gick raka vägen till receptionen UTAN att först ta kölapp dit. Snacka om att vara förvirrad. Jag gick alltså helt fräckt före en man som hade varit lydig och tagit en lapp.
Sen fick jag sitta och vänta i 15 minuter på att få lämna över min påse. Var så god! Tack!

Jag for ner på stan och på hemvägen kördes bussen av en kvinna som var väldigt nybörjare. Hon hade en lärare med sig och körde femmans buss för första gången. Vid första hållplatsen tvärbromsade hon så att alla flög framåt i bussen och jag tänkte “Hur ska det här gå?” Hennes lärare var jätteduktig och lugn. Han satt och läste tidningen och medan han läste sa han lite förstrött: “Sväng till höger där framme och sedan kommer hållplatsen vid Löjtnantsgatan… av med blinkelsen…på med blinkers nu…”
På Östra Kyrkogatan finns det åtta stycken fartgupp och är busschauffören ovan, kan det kännas ganska gropigt för passagerarna. Jag fattar inte varför man har bestämt om alla dessa fartgupp, bussarna skakar ju sönder och passagerarna får ont i både rygg och nacke, för det finns inte en busschaufför som klarar av att ta dem mjukt. Dessutom finns det ett antal hållplatser h*n ska stanna vid, så färden längs Ök blir väldigt hackig.

Min kompis på Rådhustorget hade fått en pastellfärgad mössa. Eller det kanske är en sjal, knuten som mössa.

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. miie

    Verkar som att det går smidigt på vårdcentralen…?
    Kanske inte har tänkt till…
    Man får stå ut med mycket när man ska åka buss?
    Din kompis verkar ha fått vårmössan på, så fin.
    Kram!

  2. Babs

    Det är alltid någon som pysslar om mannen på torget men 8 gupp låter mycket och skumpigt.
    Sv: Den dator jag köpte i höstas var begagnad och jag hade fått frågor om att uppdatera virusprogrammet. Men jag klickade i påminn mig senare och så hade jag hållt på ett tag och sen var det kört, så slarvigt av mig.
    Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Hm, och du är nu säker, Marja, att det inte är du, som klär på din kompis på torget hela tiden 🙂
    Det verkar i alla fall vara några som tycker att han ska ha kläder på sig. Ha en fin tisdag!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-05 10:09)
    Jag förstår att du misstänker att jag styr ut min kompis för att få bilder till bloggen :), men jag tänkte att han har det nog ganska kul när folk pysslar om honom hela tiden. Alltid lika spännande att gå förbi och se om något hänt. Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-04-05 06:58)
    Visste inte att det var 8 gupp förrän jag hörde att ’läraren’ sa det till chauffören. Det är en lång och rak gata, nu har de byggt två snäva rondeller i den och så finns det ett övergångsställe, så det finns ’naturliga’ hinder då man ska sakta ner.
    Det beror helt på hur busschaufförerna kör och ibland kan det bli riktigt knyckigt.

    Ett bra virusskydd på datorn är ju jätteviktigt. Jag har fått hjälp av en kille på jobbet att ladda ner ett.
    Kram
    Marja

  6. Marja Granqvist

    Svar till miie (2011-04-05 00:50)
    De är underbemannade och stressade på Vårdcentralen och då måste allt gå enligt rutinerna. Det blir lättast då.

    Kompisens mössa var verkligen fin och vårligt ljusturkos.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.