Marja

Den långa resan.

H.u.n.d.s.k.i.t. är bajs.

I morse vaknade jag ganska tidigt av ett brak utanför mitt sovrumsfönster. Jag hoppade upp, drog ifrån gardinerna, kikade i springan till bambujalusin och såg ett manshuvud. Javisst ja, de skulle komma och byta ut vår ute- och fasadbelysning den här veckan. Har aldrig tänkt på att lampan sitter så högt upp.

I dag tog jag så ut cykeln på premiärtur. Vilken lycka! Allting fungerade perfekt, jag behövde bara pumpa däcken lite.

For iväg till Willy’s, för jag hade ärende till Jula som ligger bredvid. På väg till kassan efter en maklig rundtur på Willy’s, kom jag på att jag inte hade låst min cykel. Min kropp kom ihåg att jag inte hade gjort den rörelsen, men det tog ju verkligen lång tid för min hjärna att fatta. Fick lite minipanik och tänkte att det skulle då vara typiskt om någon skulle stjäla min cykel under premiärturen… men jag hade tur. Att låsa cykeln är ju annars en automatisk rörelse jag gör varje gång jag ska parkera den.

Nu när snön smälter kommer den fram: h.u.n.d.s.k.i.t.e.n. I går var det en insändare i Vk om detta och jag reagerade själv starkt i förgår när jag gick en bit på cykelbanan på Mariehem. På båda sidor om vägen låg det h.u.n.d.s.k.i.t. i högar med inte ens en meters mellanrum. Är det samma hundägare eller flera hundägare som inte orkat plocka upp efter hunden under hela vintern? Tycker hundägarna själva att det är kul att promenera bland dessa s.k.i.t.h.ö.g.a.r.?
Jag tycker inte man ska ha hund om man inte orkar plocka upp s.k.i.t.e.n. efter den. Att inte plocka upp s.k.i.t.e.n. visar noll hänsyn, noll respekt.

Hundarna har väl fest nu, när det finns så mycket s.k.i.t. att lukta på, men vem ska ta hand om den? Fastnar den i den stora gatusoparens borste? Huu, jag ryser.

Vare sig du är hundägare eller inte, kom ihåg att:
“Hänsyn till andra är i själva verket hänsyn till oss själva.”
( John Galswothy)

Jag har börjat med en ny medicin och min IBS-mage reagerar med kramper, illamående och olustkänslor. Vi får hoppas att det bara är initialt, jag ska då ge den en chans över helgen.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-07 19:01)
    Den här medicinen är inte mot IBS, men eftersom jag redan har ont i magen, är jag extra känslig mot biverkningarna.
    Jag äter en svag dos Omeprazol, magsårsmedicin, mot min IBS, men annars finns det ju ingen medicin, utan det är diet och lugnt leverne som gäller. Kram

  2. Babs

    Här på landet plockar folk upp efter sina hundar, även fast hunden går utanför stigarna och gör ifrån sig.
    I städerna där det verkligen behövs plockas, där skiter dom i det.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.