Marja

Den långa resan.

Glöm inte att skratta.

Förutom att det är 1 maj i morgon, så är det Världsskrattets dag. Tanken är att “den du skrattar ihop med krigar du inte med”. (Källa: dagens Vk)

Hmm, visst har det väl förekommit att de såtaste vänner blivit de bittraste fiender, så jag skulle inte lita så mycket på den tanken. Däremot tror jag att det är bra att skratta. Man drar in syre i kroppen och masserar inälvorna. Må-bra-hormoner frigörs i hjärnan, vilket gör att vi blir avslappnade och ev. smärta avtar.

Ett gott skratt förlänger livet”, säger man, och nu finns det till och med utbildade skrattpedagoger, som ska lära oss skratta ‘artificiellt’ för att öka vårt välmående. Tanken är att skratt smittar av sig och att man till slut skrattar ‘naturligt’. Jag har faktiskt varit på en sådan session och hade inget emot att gå omkring i rummet, slå mig på knäna och säga ha-ha-haa varje gång jag mötte någon, men jag tycker ändå att det äkta skrattet är bäst. För visst är det härligt när man skrattar i goda vänners lag så att magen guppar och tårarna rinner?

Vill man berätta att man skrattar så där väldigt häftigt, brukar man säga att man skrattar så “man kissar på sig”. Det är vanligt i bloggvärlden. Förkortningen ‘pmp’ (peeing my pants) används också mycket. Jag vet inte om jag är pryd, men jag tycker inte det är lustigt. I min förra blogg skrev jag faktiskt ett inlägg om en viss bloggerska som använde det uttrycket hela tiden och därmed, enligt mig, gav inkontinensen ett ansikte. Det var kanske inte så snällt av mig.

På tal om förkortningar i bloggar. Vad uttrycker jag med: OMG lol pmp?

Nu ut och leta efter en brasa.

Ha en härlig Valborgsmässoafton och glöm inte att skratta <3

 

10 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Sonen: Far, jag ska göra en uppsats i skolan. Kan jag fråga dig en sak?
  Fadern: Javisst, min son, vad vill du fråga?
  Sonen: Vad är politik?
  Fadern: Hmm, vi kan ta vårt hem som exempel. Jag är löntagaren så vi kallar mig regeringen. Din mor är pengaförvaltare så vi kallar henne för riksdagen. Vi tar hand om dig och dina intressen så vi kallar dig för folket. Sedan kallar vi hushållerskan för arbetarklassen och din nyfödde bror för framtiden. Förstår du nu?
  Sonen: Inte riktigt, men jag ska fundera på det.
  Den natten vaknade sonen av att sin lillebror skrek, och gick för att se vad som var fel. Han upptäckte att brodern hade gjort ifrån sig ordentligt i blöjan, så han gick till sina föräldrars rum där han hittade sin mor i djup sömn. Sonen gick då till hushållerskans rum där han tittade genom nyckelhålet och fick se sin far i sängen med husan. Ingen utav personerna i sängen hörde sonens försiktiga knackningar, så sonen återvände till sitt rum och kröp till sängs.
  Följande morgon:
  Sonen: Far, jag tror att jag förstår vad politik är nu.
  Fadern: Det var bra, min son, förklara det för mig med dina egna ord.
  Sonen: Okej, medan regeringen drar över arbetarklassen, sover riksdagen sött. Folket ignoreras helt och framtiden är full av skit.

  Ha en bra dag/Helg! Själv är jag arbetarklass som jobbar mig in i framtiden , försöker komma ihåg gårdagen, leker överklass på semestern och ibland arbetar med skit mer än jag tänkt men det får man stå ut med då man bor i skellefteå som drabbats av Cryptosporodium!=)

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Skiddi (2011-04-30 19:38)
  Det var en bra och lärorik berättelse.:)
  Jag är också arbetarklass och trogen mitt ursprung.
  Var försiktig med vattnet i Skellefteå…:)

 3. Märta

  Jag fick mig en tankeställare att det är skrattdagen. Ska försöka skratta. Det är nämligen ingen dag på året som jag är så arg som idag!!! Har deklarerat elektroniskt och ska försöka få in siffrorna på rätt ruta. Instuktionerna är nämligen på manuell blankett och jag ska hitta dessa på den elektroniska… Har skrivit en idiotsäker instruktion till nästa års deklaration så jag hoppas jag förstår den då. Allt är nu tillslut klart och jag har iallafall börjat LE. Trevlig helg på dig. Kram Märta

 4. Marja Granqvist

  Svar till Märta (2011-05-01 13:11)
  Jag förstår att det är svårt att skratta efter ett sånt trassel med deklarationen. Att le är en bra början.:)
  Ha en bra dag. Kram

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Finns inget bättre än att skratta till man nästan grinar, och det brukar väl oftast ske på offentliga platser, där man kanske inte vill utmärka sig alltför mycket…och det gör bara saken ännu roligare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.