Marja

Den långa resan.

Kreativitet

I Paulo Koelhos visdomskalender är ordet för maj månad kreativitet och illustrationerna är lika fantastiska som vanligt.

Jag tror att lusten till kreativitet, skapande, finns hos alla människor, det gäller bara att hitta sitt uttryckssätt. Somliga skriver, målar, lagar god mat eller anlägger en trädgård, andra sjunger, dansar, fotograferar, pysslar eller designar kläder m.m.

Kreativitet är också en egenskap, som man har god hjälp av i livet. En kreativ människa är bra på att lösa problem, bra på att använda sina kunskaper i nya situationer. En kreativ människa ser efter om inte lösningen finns ‘bakom hörnet’ i situationer där andra har gett upp. En kreativ människa ser lösningarna, inte hindren. Kreativa människor är oftast överlevare.

Månadens visdomsord tillägnar jag min dotter som ju fyller år i maj.

“På vår väg genom livet, stöter vi alltid på problem som är svåra att lösa. Det är då man måste låta kreativiteten gripa in.” (Ur Pilgrimsresan)

Ha en skön tisdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-05-03 19:10)
    Ja, man behöver ju inte hålla på med bara en sak. Kreativiteten växlar nog under livets gång både med uttrycket och i intensitet.

  2. miie

    Precis som du skriver kreativitet är en egenskap som man har hjälp med i livet. Att lösa problemen.
    Det låter nästan för bra.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.