Marja

Den långa resan.

Tjälskadorna än en gång.

Jag har medvetet inte skrivit något om tjälskadorna a.k.a. de stora sprickorna i cykelvägarna i år, eftersom de uppmärksammades  i en artikel i Vk redan i mars, då Umeborna uppmanades att rapportera besvärliga sprickor i cykelvägarna till kommunen.

Läget i år verkar värre än tidigare och i dagens Vk finns en artikel med den talande rubriken “Skadade vägar en fälla för cyklister”. Kommunen är väl medveten om det allvarliga läget och skall påbörja ett reparationsarbete, som beräknas komma att kosta 3, 5 miljoner.

I år har man satt upp varningsbockar här och var på cykelvägarna.
 

Den här bocken stod emellertid alldeles för långt från den farliga nerförsbacken, så när jag kom dit hade jag med mitt dåliga korttidsminne redan glömt varningen.

I nästa backe fanns det överhuvudtaget ingen varning och sprickan är så stor att man hur lätt som helst kan köra ner med cykelhjulet.

Här har fjolårets ‘lagning’ försvunnit ner i avgrunden.

Jag har en känsla av att någon/några roar sig med att bära runt varningsbockarna på natten, för de står aldrig på samma plats. Eller så finns det olika åsikter om var och hur de skall placeras. Huvudsaken att de finns där som en påminnelse om att man måste vara uppmärksam och försiktig när man cyklar. På sina ställen har kanterna på cykelvägarna också släppt och där gäller det ju att vara extra uppmärksam,man inte slirar av cykelvägen och hamnar med näsan i spenaten.
Om man trots all försiktighet skadar sig, ska man vända sig till kommunen, som har väghållningsansvaret.

Jag hoppas att kommunen klarar av att åtgärda tjälskadorna snarast, för Umeå är en fantastisk cykelstad med sina 20 mil  cykelvägar.

Ha en trevlig torsdag <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Undrar varför tjälknöl dök upp i min skalle, hm, det var längesedan man gjorde en sån. Men den gången blev det verkligen en tjälskada och inget annat, jag gjorde nämligen maträtten på älgkalv och det har jag sedan fått omtalat för mig att så ska man inte göra, det köttet är alleldes för mört, det blev rena rama leverpastejen. Nå, snacka om att komma ifrån ämnet 🙂 Min mamma blev intervjuad i radion för någon vecka sedan, eller två, angående dessa dåliga cykelvägar, hon cyklar hur mycket som helst, och tycker att det är katastrof på många ställen. Ha en fin helg!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-06 09:48)
    Det är ju jättebra att man uppmärksammar de här skadorna, men de borde ju åtgärdas också. Förra sommarens sprickor fylldes igen med sand, som nu försvunnit någonstans…
    Ha en skön helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.