Marja

Den långa resan.

Bild 22. Mitt beroende.

Utmaning bild 22. Mitt beroende.

Mitt största beroende sedan 20 år tillbaka är en liten nackkudde som jag sytt själv.

Den stöder min nacke när jag sover och jag reser ingenstans utan den i handbagaget. Den har till och med varit med på två operationer, då inlindad i grönt sterilt tyg.

Jag har problem med ett par kotor i nacken och det hela började med att jag behövde extra stöd då jag reste med flyg och buss. De uppblåsbara resekragarna var för höga och varma, så jag beslöt att skräddarsy en kudde efter min nacke. På en resa upptäckte jag att den även var bekväm som komplement till den främmande kudden på natten och efter det har jag sovit med den varje natt. Jag har provat alla sorters anatomiska kuddar, men aldrig varit nöjd, innan jag kom på att en liten separat kudde inpulad under örat är den bästa lösningen.

Under alla dessa år har jag haft samma mönsterkuddöverdragen. Tyget är kanten från ett gammalt överkast från Indiska. Jag vet inte hur många överdrag jag har tvättat sönder och sytt nya av samma tyg. Nu börjar jag bli less på samma tyg och letar efter något annat lika fint.

Själva kudden har jag också bytt ut ett antal gånger. Vadden som jag stoppar den med ‘försvinner’ med varje tvätt och jag måste stoppa in mer, eller sy en helt ny kudde.

Jag får många avundsjuka blickar när jag plockar fram min kudde ex. på flyget och stoppar in den bakom nacken. På begäran har jag sytt en likadan kudde till ett par av mina kompisar också. En populär present. Det vore kanske en affärsidé.

Det skulle kanske inte vara en total katastrof om jag glömde ta med mig kudden nån gång, för jag kan ju ex. rulla ihop en handduk i stället, men lite ångest skulle jag nog få. Så man kan gott säga att min lilla nackkudde är mitt beroende.

Dagens ord i dagens Vk:
“Det är först då fågeln kastar sig ut i den fria rymden, som han känner att han har vingar.”
(C Wagner)

I morgon blir det scrap hela dagen. Jag har skrivit ut foton och funderat lite på layouter.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    En sådan liten kudde kan betyda väldigt mycket för välbefinnandet när man reser, det är något som jag också har upptäckt. Har dock inte varit lika företagsam som du och sytt en egen utan har köpt lite olika sorter som fungerar ett tag.

  2. Babs

    Å vilken jättesöt kudde och så bra att den hjälper dig.
    Du är väl iväg och scrappar redan, ha det så bra.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.